Hoppa till huvudinnehållet

Ronny, 55, tog storslam i DM – guld i dubbla klasser: ”Längesen jag spelade så bra”

Publicerad:
Ronny Olsson, Bortan, tog dubbla DM-guld i Kil den gångna helgen. Här flankerad av H40-tvåan Tomas Karlsson, Kil, samt treorna Mattias Skoog, Kristinehamn och Fredrik Törngren, Kil.
Ronny Olsson, Bortan, tog dubbla DM-guld i Kil den gångna helgen. Här flankerad av H40-tvåan Tomas Karlsson, Kil, samt treorna Mattias Skoog, Kristinehamn och Fredrik Törngren, Kil. Foto: Privat

Bordtennis-DM i Kil blev framgångsrikt för västvärmländskt vidkommande.

Allra bäst gick det för Bortans veteran Ronny Olsson – som tog två singelguld och ett brons i dubbel.

– Det gick sanslöst bra – över förväntan faktiskt, säger han.

Tuffaste matchen i H40-klassen för Olsson var redan i kvartsfinalen, mot klubbkamraten Patrik Dannberg, i en svängig femsetare.

–Den var konstig för jag vann första enkelt, sen tog han två raka innan jag vann ett jämnt fjärde set och sen lite lättare i sista. Pingis svänger fram och tillbaka, det var hugget som stucket egentligen vem som skull vinna, säger Olsson.

– Det är andra spelare som räknas bättre som jag slog sen, men speciellt att möta en klubbkamrat – vi kan ju varandras spel utan och innan.

I semifinalen slogs Mattias Skoog från Kristinehamn, med 3–1 i set, och i finalen Thomas Karlsson, Kil, med samma setsiffror.

– I semin mötte jag han som var favorit egentligen, men jag har slagit honom de tre sista gångerna. Vet inte om jag kanske passar honom väldigt illa. Finalen i herrar 40 trodde jag att jag skulle få väldigt svårt, men det var också en match som gick väldigt bra.

”Aldrig varit med om”

Detta följdes alltså upp med ett guld även i H50, där Skoghalls Jörgen Sköld besegrades i semin med 3–1 följt av ytterligare en vinst mot Mattias Skoog med samma siffror i finalen.

– Aldrig varit med om att jag vunnit två klasser på samma DM förut. Längesen jag spelade så bra senast, konstaterar Olsson.

Vad ligger bakom detta?

– Vi tränar ganska regelbundet, tillsammans med Brevik, vilket ger variation. Sen är pingis är en materialsport också. Jag har funnit ett forehand-gummi som passar mig bra, där jag kan variera skruv och vara defensiv.

Det blev även ett brons i H40-dubbeln tillsammans med Patrik Dannberg.

Sam Saksinen, Värmskog, vann P16-klassen i DM. Här syns han längst till vänster i bild med tvåan Darwan Zakoy, Kristinehamn
, samt treorna Dylan och Dean Tijsen, Hööken.
Sam Saksinen, Värmskog, vann P16-klassen i DM. Här syns han längst till vänster i bild med tvåan Darwan Zakoy, Kristinehamn , samt treorna Dylan och Dean Tijsen, Hööken. Foto: Privat

Guld till Sam

DM var över huvud taget framgångsrikt för de västvärmländska spelarna, som var totalt nio stycken till antalet, från Arvika, Bortan och Värmskog.

Det blev guld i P16-klassen för Värmskogs Sam Saksinen – vilket även innebar att han kvalificerade sig för ungdoms-SM. Klubbkamraten Viggo Engblom kom trea i P14-klassen.

I samband med DM delade Värmlands Bordtennisförbund ut stipendier, två av dem gick till Värmskog. Sam Saksinen fick priset som årets manlige spelare och Olle Einarsson som årets ledare tillsammans med Patrick Tijsen från Hööken, Ekshärad.

Artikeltaggar

Arvika BTKBordtennisBortans IKKilMattias SkoogNöje/KulturRonny OlssonStipendierVärmskogs SK

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.