Hoppa till huvudinnehållet

Wermland Opera inleder julturné med premiär i Mangskog

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Mangskogs Folkets Hus-förening arrangerar flera program under året. Nu på fredag har Wermland Opera premiär för sin julturné i Mangskog.
Mangskogs Folkets Hus-förening arrangerar flera program under året. Nu på fredag har Wermland Opera premiär för sin julturné i Mangskog. Foto: Kristina Green

Wermland Operas julturné besöker 21 platser i Värmland och premiären på Jul på Hjul är i Mangskogs folkets hus nu på fredag.

– Det känns trevligt att turnén börjar här hos oss, säger föreningens ordförande Bertil Björkqvist.

Det har blivit en tradition med att kulturen kommer till landsbygden i jultid. Årets föreställning bär namnet, Jul på Hjul och serverar ett musikprogram med klassiska julmelodier, blandat med humoristiska inslag.

Under kvällen hålls också ett quiz med blandade frågor som är kopplade till musiken. Programmets andra del inspireras av Bingolottos uppesittarkväll och där presenteras även vinnarna i quizen.

– Vi har haft Wermland Opera här i många år, det är ett positivt inslag i vårt program och är en föreställning som brukar vara mycket uppskattad. Att vi har premiären här hos oss i år igen känns trevligt, säger Bertil Björkqvist, Folket Hus-föreningen.

Premiären hålls nu på fredag den 17 november och efter det besöks 20 ytterligare platser i länet.

Ensemblen består av Alice Störholt, Sara Norrback Carlsson och Anders Werner som fram sång tillsammans med pianisten Bosse Eriksson.

Artikeltaggar

BingolottoFöreställningarJulMangskogMusikNöje/KulturSångVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.