Hoppa till huvudinnehållet

Nådde drömmålet i lag-SM: ”Trodde inte det var realistiskt”

Publicerad:
Knöppelåsens SM-lag överträffade förväntningarna och gjorde riktigt bra ifrån sig i Åstorp. På bilden från vänster: Ida Bergfjord, Evelina Håkansson, Anika Fielitz, Alma Sjöblom, Klara Gustavsson och Annie Walfridsson.
Knöppelåsens SM-lag överträffade förväntningarna och gjorde riktigt bra ifrån sig i Åstorp. På bilden från vänster: Ida Bergfjord, Evelina Håkansson, Anika Fielitz, Alma Sjöblom, Klara Gustavsson och Annie Walfridsson. Foto: Privat

Förra helgen avgjordes lag-SM i dressyr för ponnys i Åstorp.

På plats fanns ett lag från Knöppelåsens Ryttarsällskap och man gjorde en riktigt bra insats.

Inför tävlingen var det en hoppfull tränare.

– Jag visste att vi har ett väldigt bra lag. Jag visste att vi inte skulle slå de tre bästa lagen så fjärdeplats var drömmålet, men jag trodde inte att det var realistiskt. Jag trodde på en sjätte- eller sjundeplats, säger tränaren Anika Fielitz.

Efter en fjärdeplats första dagen och en tredjeplats andra dagen skulle tränarens drömmål slå in och man slutade på en fjärdeplats.

– Tjejerna red så otroligt bra. De var så fokuserade och gjorde sitt bästa. De har en väldigt bra gemenskap i laget och det tror jag är en förutsättning för att lyckas.

Många timmar

Laget innehöll tre tjejer ifrån Arvika: Klara Gustavsson, Ida Bergfjord och Evelina Håkansson och det är många timmars slit som legat bakom framgångarna.

– De tjejerna har jag tränat sen de var i 4-5-årsåldern och red på vår ridskola.

Tävlingen var säsongens sista och det är nu dags för vinteruppehåll, men man har redan nu siktet inställt på nästa säsong.

– Det finns ett individuellt SM och sen är det lag-SM igen. Vi är även direktkvalade till nästa SM då vi var bland de fyra bästa vilket var väldigt kul, avslutar Anika Fielitz.

Artikeltaggar

ArvikaÅstorpDressyrHästsportKnöppelåsens RyttarsällskapRidning

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.