Hoppa till huvudinnehållet

Beskedet: Edatränaren fortsätter efter succén – här är hans stora önskan

Publicerad:
Michael Remnevik, här med Christer Håkansson i bakgrunden, fortsätter med största sannolikhet som huvudtränare för Edas damer nästa säsong. Arkivbild.
Michael Remnevik, här med Christer Håkansson i bakgrunden, fortsätter med största sannolikhet som huvudtränare för Edas damer nästa säsong. Arkivbild. Foto: Zeb Börjesson

Han tog upp Eda i damtvåan och förde laget till en imponerande sjätteplats som nykomling.

Och det ser ut att bli en fortsättning med Michael Remnevik vid rodret.

– Mitt budskap är att jag är på – från nu och framåt är det sikte på nästa år, säger Remnevik.

Även om sista matchen slutade i en bitter förlust hemma mot Värmlandsrivalen Lysvik så var det i stort en positiv

– Nu med lite distans så är både jag och alla med mig nöjda med säsongen som helhet. Jag tycker vi har gjort det vi kom överens om, med ett tuffare spel i en ny serie, på ett positivt sätt och visar att vi kan slå alla lag, säger Remnevik.

Han fortsätter:

– Men sista matchen sitter kvar som en tagg – trots att det har gått en månad. En seger där och vi hade varit ännu mer nöjda. Nånstans är det väl sunt också, visar att det finns en vilja

Eda missade titeln: ”Känns surt just nu”

Att ni skulle sluta på övre halvan som nykomling var det ändå kanske inte alla som trodde på inför säsongen?

– Rent placeringsmässigt så tycker jag vi har överträffat förväntningarna, men det är alltid så att mycket vill ha mer. Jag har känt att vi har hotat alla lag, vilket visar att det finns en viss tillförsikt inför vad som väntar också.

Under hösten lyckades Eda alltså slå tre av topplagen och hade dessutom länge häng på de allra främsta placeringarna.

– Det är klart att det är en fjäder i hatten. Men även att vi i alla matcher försöker spela en positiv och attraktiv fotboll är något man är extra stolt över.

Hur tänker du kring kommande säsong då – blir det en fortsättning för dig?

– Jag har väl sagt så här: jag märker på mig själv att jag redan är inne i det mentalt, kring vad vi kan förbättra, vilket i sig signalerar att jag är beredd att fortsätta. Det finns en hunger till att vilja göra det ännu bättre.

– Så jag är positiv till en fortsättning, men det är vissa förutsättningar som jag helst ser ska finnas på plats också.

Edas succéår – så kan framgångarna förklaras: ”De har visat vägen”

”Skulle göra mycket”

Remnevik syftar då på övriga ledarstaben – som han gärna ser utökas med ytterligare en person. Den gångna säsongen var Christer Håkansson och André Nybakk med som assisterande tränare.

– Jag har fått bra hjälp som det har varit, men känner att jag blir lite kort när det gäller spelarnas individuella utveckling. Det är där jag känner att jag inte riktigt blivit tillräcklig.

Han fortsätter:

– För mig finns det en person som jag vill få med och som jag skulle göra mycket för att ha vid min sida. Jag har full respekt för att han vill ta den tid som krävs för att fundera. Det hänger mycket i luften där än så länge.

Vem det är vill inte Remnevik avslöja, men det rör sig i alla fall om någon som nyligen funnits med tidigare som ledare i just Eda.

– Jag både tror och vet att han är rätt sugen på det, men han har redan ett åtagande så vi får om det går att lösa.

Hur ser truppläget ut, har du hunnit kolla med spelarna?

– Dialogen är i gång. Det är någon som bor långt bort och slutar av den anledningen, annars finns det inte så mycket mer att säga just nu. Vi hade vår första träning efter breaket i går (läs: söndag) och kommer sätta en struktur inom det närmaste.

Om eventuella nyförvärv säger Edatränare följande:

– Jag är väldigt nöjd med den truppen vi har. Spetsen är bra. Däremot gick vi väldigt tungt när någon föll bort på grund av skada, så jag ser gärna att vi får in någon mer för att kunna ha en lite bredare trupp.

Artikeltaggar

Division 2 Västra Svealand, damerEda IFEda kommunFotbollMichael Remnevik

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.