Hoppa till huvudinnehållet

Jansson mest träffsäker i både ljus och mörker

Publicerad:
Jössedubbeln bjuder på skiftande utmaningar för skyttarna, från skytte i fullt dagsljus till näst intill i kompakt mörker.
Jössedubbeln bjuder på skiftande utmaningar för skyttarna, från skytte i fullt dagsljus till näst intill i kompakt mörker.

På lördagen arrangerade Arvika Pistolskytteklubb sin årliga Jössedubbel. Ett stort gäng skyttar deltog i tävlingen som avgörs i både dagsljus och mörker.

Jössedubbeln består likt namnet indikerar av två delmoment där man sedan slår ihop resultaten. Båda momenten är poängfältskytte, men den ena utförs i dagsljus och den andra i mörker.

I mörkret ges hjälp i form av varierande belysning.

– Vi har olika former av belysning på de här stationerna. De flesta är bara en lampa som lyser på figurerna, men sen har vi några som är lite speciella. Vi har någon station där det lyser bakom figuren, en station där man får använda en ficklampa och några stationer har blinkande ljus, berättar Johan Karlsson från Arvika Pistolskytteklubb.

För pistolskytteklubben har den senaste veckan handlat om att fixa inför tävlingen.

– Skjuttävlingen är inne på vår skjutbana. Vi har jobbat med att ställa i ordning stationer, figurer och belysningen.

Jörgen tvåa

Tävlingen lockade i år runt 70 tävlande varav cirka 20 var från hemmaklubben. Bästa skytt var Mathias Jansson ifrån Edsvalla SKF, rutinerad i vinnarsammanhang här i Arvika, och bästa hemmaskytt var Jörgen Persson som kom på andra plats i totalen.

Persson var bästa skytt i dagsljus men resultatet i mörker räckte inte hela vägen till en totalseger.

70 pistolskyttar gav sig i kast med Jössedubbeln.
70 pistolskyttar gav sig i kast med Jössedubbeln.

Artikeltaggar

Arvika PistolskytteklubbJössedubbelnPistolskytteSkytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.