Hoppa till huvudinnehållet

Galleri 39 bjöd in till handarbetsutställning

Publicerad:
Lisbeth Ljungqvist till vänster och kompisen Britt Johansson, två av de glada tjejerna som gillar handarbete.
Lisbeth Ljungqvist till vänster och kompisen Britt Johansson, två av de glada tjejerna som gillar handarbete. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Så var det dags igen för handarbetestjejerna att ställa ut sin alster vid Galleri 39, från denna helg och till början av december. Sex damer som är fantastiskt skickliga på detta med handarbete. Utställningen är den femte eller möjligen den sjätte i rad just vid Galleri 39, och vid denna tid på året.

Glada färger och många färger är vad besökaren möts av vid Galleri 39, en utställning av det mesta och det bästa i stickat, tovat, ”sying” och annat. Allt från tomtar till vettar, ljus och vantar, julkort och det mesta som behövs inför julen.

Härliga vantar i härliga färger och motiv.
Härliga vantar i härliga färger och motiv. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Lisbeth Ljungqvist och Britt Johansson med flera har haft detta som en hobby mest hela livet.

– Ett bra sätt att koppla av, att ladda om batterierna, säger Lisbeth.

Femtiofem besökare på lördagen och en timme före stängning på söndagen, drygt trettio som kom.

Färglada vantar som behövs i höst och vintermörkret. Lägg märke till nr 21, vilket var Börje Salmings tröjnummmer, och insamlade pengar från dessa går oavkortat till forskningen för den svåra ALS-sjukdomen.
Färglada vantar som behövs i höst och vintermörkret. Lägg märke till nr 21, vilket var Börje Salmings tröjnummmer, och insamlade pengar från dessa går oavkortat till forskningen för den svåra ALS-sjukdomen. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Kikar man vidare i det färgglada rummet ser man termometrar, tomtar i en mängd olika variationer, flaskor med motiv och ljus, stickat och virkat. En hel vägg med glada vantar med motiv på samtliga, allt från älgar till tomtar.

Allt som behövs till julen, ris, höganäskruka, tomte och böcker.
Allt som behövs till julen, ris, höganäskruka, tomte och böcker. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Allt detta och lite därtill har dessa kompisar som gemensamt intresse, hobby och tidsfördriv. Vissa gånger sitter de hemma var för sig med familjen och handarbetar, ibland träffs dom hemma hos någon, eller ibland kan det bli en god fika vid Nordells.

Snygga ljuslampor.
Snygga ljuslampor. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Blir det lite överskott så passar ett julbord väl i dessa tider.

– Man är med på banan, säger Lisbeth, och får medhåll av Britt om just detta.

– Vi hjälper varandra, vi kompletterar varandra, säger Britt med ett leende.

Många små ”vettar”.
Många små ”vettar”. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Just denna helg var samtliga på plats, men framöver har dom ett schema, två tjejer per kväll/eftermiddag.

Lite längre fram kommer dom också att kvällsöppet två kvällar i veckan.

Artikeltaggar

Britt JohanssonFritid och livsstilGalleri 39HobbyJulNöje/KulturTomtarUtställningar

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.