Hoppa till huvudinnehållet

CHC-förlust trots bra start

Publicerad:
Filip Karlsson svarade för ett mål borta mot Kristinehamn.
Filip Karlsson svarade för ett mål borta mot Kristinehamn.

Charlottenbergs HC begav sig till Kristinehamn på fredagen och åkte på en förlust med 4-8.

CHC kom ut och var det starkaste laget i den första perioden.

– Vi kontrollerar Kristinehamn ganska bra. Vi gör saker och ting väldigt rätt där ute, säger CHC-tränaren Jan Kihlstadius.

För det fina spelet skulle man få betalt i form av två mål. Där det första gjordes av Gustav Nilsson i powerplay och det andra av Viktor Qvist. Innan perioden var över skulle dock Kristinehamn få in en puck.

– Det är några sekunder kvar och vi går bort oss på offensiv blå vilket vi inte hade behövt. Rättvist hade väl varit en 2-0 ledning, men det gäller att hålla ihop grejerna.

I den andra perioden var det stopp för CHC:s målgörande och Kristinehamn skulle göra hela fyra mål. Från CHC:s håll fanns det en förklaring.

– Vi skulle ha betydligt mer utvisningar med oss. Vi blir behandlade på ett icke-korrekt sätt. Han är inte konsekvent domaren och han tappar matchen i andra.

Två snabba

I den tredje perioden kom CHC ut och gjorde två snabba mål genom Tobias Nyman och Filip Karlsson.

– Vi kommer överens om att komma tillbaka till det vi gjorde i första och sen får vi hoppas att domaren gör sitt. Vi gör det och sätter både 3-5 och 4-5 och sätter press på Kristinehamn. Sen är vi dock tillbaka i felaktiga beslut och missnöje från vår sida.

Innan matchen var över skulle Kristinehamn hinna göra 4-8 vilket innebar att CHC åkte på sin andra raka förlust. Man placerar just nu på en femteplats och på fredag tar man emot Säffle som ligger sist i serien.

Artikeltaggar

Charlottenbergs HCFilip KarlssonHockeytreanIshockeyKristinehamnSäffle

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.