Hoppa till huvudinnehållet

AHC besegrade serieledarna på hemmaplan: ”Stabilt”

Publicerad:
Segrarna har varit svårfångade för AHC hittills men när serieledande Åmål kom på besök slog västvärmlänningarna till med en stark seger med 7-4
Segrarna har varit svårfångade för AHC hittills men när serieledande Åmål kom på besök slog västvärmlänningarna till med en stark seger med 7-4 Foto: Sakeus Berg

Arvika HC besegrade gästande serieledarna Åmåls SK med 7-4 i Hockeytvåan på söndagskvällen. En stark första period resulterade i en ledning som de behöll matchen ut.

– Det var gött med en vinst, säger AHC-tränaren Markus Eriksson.

Första perioden gick bra för Arvika, som hade 19 skott jämfört med Åmåls 9. AHC:s första mål kom i fjärde minuten genom Jakob Johannesson.

Därefter fick de en utvisning mot sig men de höll ut och kunde sätta 2-0 med halva perioden spelad.

Ledningen utökades till 3-0 en knapp minut senare och när Arvika dessutom fick spela powerplay kunde de sätta 4-0. Efter ytterligare en utvisning för Åmål gjorde Jakob Johannesson 5-0 för Arvika, hans tredje mål i matchen.

– Vi gör en fruktansvärt bra första period, och vi gör en bra match. Men första perioden gör ju att vi har ett bra övertag, konstaterar Markus Eriksson.

”Det var stabilt”

I andra perioden var det Åmåls tur att ha skottövertaget, 13 mot Arvikas 6. Trots att Arvika fick spela powerplay i sju av de inledande minuterna lyckades de inte göra mål. Istället blev de Åmål som gjorde sitt första mål för matchen i 12:e minuten. Efter det fick Arvika in 6-1, följt av 6-2 från Åmål, och efter ytterligare ett mål från vardera lag var ställningen 7-3 inför tredje perioden.

– De fick mer momentum i andra perioden, men jag tycker ändå att det var stabilt, säger Markus Eriksson.

Tredje perioden inleddes med 7-4 från Åmål i femte minuten, men efter det höll båda lagen tätt och det blev inga fler mål. Åmål drog på sig fyra utvisningar under perioden, men det resulterade inte i någon ytterligare ledning för hemmalaget.

Vad beror det på att ni inte gör mål trots att ni spelar powerplay?

– Vi går ner lite i tempo tyvärr, man ska ju ha samma tempo även i powerplay. Det är små marginaler, och det studsar inte vår väg. Men det är gôtt med en vinst, och välbehövligt för boysen.

”Bara att köra på”

Markus Eriksson konstaterar att AHC förlorat matcher på sistone, men tycker ändå att det sett bra ut.

– Vi har tränat bra de sista veckorna, och det bär frukt, säger han.

Är det någon särskild spelare som gör en bra insats idag?

– Max är jättebra i kassen och så har vi Jakob Johannesson med tre mål i första perioden. Vi dras med skador och vi lånar in spelare som slutat och gjort en träning, men det är bara att köra på och njuta av den här trean, avslutar Markus Eriksson.

Mål för Arvika: Jakob Johannesson 3, Felix Brandhammar, Hugo Stålnacke, Fredrik Hermansson, Linus Frost.

Artikeltaggar

Åmåls SKArvikaArvika HCHockeytvåanIshockey

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.