Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Dottevik U – steg åt rätt håll mot Lysvik

Publicerad:
Lysvik IBF dam förlorade mot Dotteviks IF
Lysvik IBF dam förlorade mot Dotteviks IF

Dottevik U har varit i en svacka med fyra förluster i rad i division 2 Värmland dam i innebandy. Men borta mot Lysvik bröts den tuffa sviten. Det blev 5-9 (0-4, 2-4, 3-1) i matchen i Sparbankshallen.

– Förlustsviten är äntligen bruten. 2 perioder är riktigt bra och vi får igång det spel vi tränat på sista veckorna. Roligt också att målskyttet lossnat. Tredje perioden blir väldigt sönderhackad av utvisningar. Vi går ner i tempo och istället för att driva hela tiden får vi jaga. Spelet blir lite stirrigt. Men jättenöjd med tjejernas insats idag. Tyvärr blir det två helger spelledigt för vårt lag när vi nu hittat vårt spel. Men en sådan här match bygger på självförtroendet, kommenterade Dottevik U:s tränare Lars Olsson.

Dottevik U spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Signe Olsson, ett mål av Moa Wallgren och ett mål av Klara Andersson. Dottevik U var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 2-8.

Lysvik hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 men Dottevik U kunde hålla undan och vinna matchen med 9-5.

Lina Ahlberg gjorde ett mål för Dottevik U och spelade fram till två mål, Signe Olsson gjorde tre mål för och Moa Wallgren gjorde tre mål för. Rebecca Odd gjorde tre mål för Lysvik och Matilda Larstorp gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Dottevik U tog nu sin första seger och Lysvik är helt utan poäng.

I nästa omgång har Dottevik U Nordmarken borta i Årjängs Sporthall, fredag 1 december 19.30.

Artikeltaggar

Division 2 VärmlandDotteviks IFInnebandyLysvik IBF damSparbankshallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.