Hoppa till huvudinnehållet

Extra vila bäddade för Monas succépremiär: ”En sådan lättnad”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Mona Brorsson hade farten uppe direkt i tävlingspremiären och inledde säsongen med ett SM-brons – efter att ha noterat den näst snabbaste åktiden av alla.
Mona Brorsson hade farten uppe direkt i tävlingspremiären och inledde säsongen med ett SM-brons – efter att ha noterat den näst snabbaste åktiden av alla. Foto: MATHIAS BERGELD

Ifjol sjuk. I år sjukt bra.

Årets tävlingspremiär går inte att jämföra med fjolårets dystra höst.

– Det kan man lugnt säga. Det är en sådan lättnad. En superskön start, konstaterade en helnöjd Mona Brorsson efter lördagens skidskyttepremiär i Idre.

SM i kortdistans stod på programmet och västvärmländskan visade åkform direkt – med den näst snabbaste åktiden av alla. Och med ett SM-brons med hem till hotellrummet.

– Det är bra om man är stark i de här förhållandena och det var jag idag. Jag är jättenöjd, fortsätter Mona, som var snabbare i spåret än alla sina landslagskollegor – utom Elvira Öberg.

Inte avskräckt

– Jag tror hon kommer att vara den snabbaste skidåkaren i världscupen den här vintern. Man får inte bli för avskräckt för de här avstånden. Kan man bara hålla sig i hyfsad närhet av henne så kommer man att vara bra med.

Öberg, med tre bom på vallen, tog SM-silvret och Anna Magnusson, helt felfri i skyttet, tog guldet. Därefter fixade dock Brorsson bronset trots ett lite halvt om halv okoncentrerat skytte med fyra bom – och därmed medföljande tidstillägg på tre minuter.

– Jag var inte riktigt i den tävlingsfokusen jag behöver vara. Tankarna var lite i det blå och det är verkligen något jag vill förbättra till i morgon.

Bättre fokus

Fast det blev bättre och bättre på varje besök på vallen.

– Jag skärpte till mig och det är där jag tänker starta i morgon.

Överlag ger den här starten Mona gott mod både inför söndagens tävlingar och säsongen i övrigt.

– Jag har försökt balansera träning och vila på ett lite bättre sätt än tidigare. Jag har varit lite osäker på om jag vilat lite för mycket ibland, men jag fick ett jättebra kvitto idag.

Jättestor skillnad

Novemberkänslan i år går i alla fall inte att jämföra med fjolårets sjukdomstyngda höst.

– Det går nästan inte att jämföra med ifjol. Det här är en tid på året då jag rent generellt brukar vara ganska sliten, men det är verkligen jättestor skillnad. Jag har vågat vila lite mer och hittills är det väldigt lovande. Det här är första tävlingen och man ska inte dra för stora växlar på den men det är onekligen en bra start.

Artikeltaggar

Elvira ÖbergIdreMona BrorssonSkidskytteSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.