Hoppa till huvudinnehållet

Kör med Taube-tema i Brunskog: ”Vem som helst kan vara med”

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Brunskogs församling bjuder in allmänheten till körövning.
Brunskogs församling bjuder in allmänheten till körövning. Foto: Frida Johansson

I helgen arrangeras en helg i Brunskogs kyrka där alla som vill kan vara med och sjunga Evert Taubes visor.

– Vi är så taggade på att se en stor skara deltagare som sjunger tillsammans, säger församlingspräst Helena Fhager.

Under lördag och del av söndag kommer Evert Taubes kända visskatt höras i Brunskogs kyrka. Församlingen öppnar upp för en helg för alla som vill sjunga. Det är mångårige musikpedagogen och körledaren Jan Mattsson, Göteborg som leder helgens sångövningar.

Idén till att det just blev ett tema med Taube´s visor är en önskan från en av församlingens körer.

– Frågan ställdes om vi inte kunde börja sjunga visor av den folkkära artisten, det ville vi tillgodose om möjligt. När vi fick kontakt med Jan Mattsson och han svarade ja, blev vi mycket glada. Han har skrivit ett hundratals texter till sånger och tonsatt psalmer och är en erfaren körledare, säger församlingsprästen Helena Fhager.

Helgen består av körövning på lördagen och den tillfälliga stora kören kommer sedan att vara med på söndagens gudstjänst i kyrkan.

– Vem som helst kan komma och vara med! Man behöver inte alls vara van att sjunga utan alla är välkomna! Det vore roligt om det kunde bli en stor körövning och kör inför söndagen, det vore mäktigt. Man sjunger i den stämma som känns bekväm och Mattsson vägleder deltagarna. Det kommer även medlemmar ur våra två församlingskörer samt kören Grabbar och Viljor som är med oss. Det kommer att bli jättetrevligt, säger Helena.

Som komp finns piano, ståbas, dragspel, gitarr och fioler. Bland andra kommer visorna Så länge skutan kan gå och Sjösala vals att övas in.

Artikeltaggar

ArtisterBrunskogBrunskogs kyrkaEtik och religionEvert TaubeFörsamlingarGudstjänsterGöteborgSång

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.