Hoppa till huvudinnehållet

”Kicken” mot 2024 med bantad trupp: ”Vi har en bra plan”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Christian Berntsson skissar på 2024 och en derbysäsong.
Christian Berntsson skissar på 2024 och en derbysäsong. Foto: Jonas Aspetorp

Christian ”Kicken” Berntsson styrde fram Arvika Fotbolls herrar till en åttondeplats i division IV den gångna säsongen och skissar just nu som bäst på den kommande säsongen.

– Vi har ett uppehåll nu men drar igång igen den 28 november och då vill vi att allt ska vara klart, konstaterar ”Kicken”.

Det innebär att det är en hel del arbete bakom kulisserna just nu även om det inte omsätts ute på en fotbollsplan just nu.

– Vi har en bra plan med det vi ska göra och sedan får vi se vad det landar i. Herrsektionen gör ett fantastiskt jobb, de är väldigt på tårna och det känns jävligt kul.

Bra samtal

Det här gör också att ”Kicken” just nu inte kan kommunicera ut några nyheter om truppen.

– Som det ser ut idag är det elva spelare på nytt kontrakt och sektionen har bra samtal med både gamla och även nya spelare.

Det försvann en hel del spelare ur truppen under den gångna säsongen, inklusive startspelare i fyran som bröderna Morteza och Basir Ahmadi, David Caicedo Cando och på slutet även målkungen Jefferson Parra Parra.

Allt som allt handlade det om 13 spelare som försvann av olika anledningar, vilket gjorde att U-laget i division V fick en allt yngre prägel ju längre säsongen led - för att i slutändan nästan enbart bestå av 16- och 17-åringar.

Vad det gäller representationslaget så är Berntsson rätt tillfreds med en bantad trupp jämfört med förra vintern.

– Just nu jobbar vi med att ha en tajtare trupp än tidigare år. När vi började ifjol hade vi en bit över 30 man. Nu tittar vi på en trupp med 20-22 spelare inklusive målvakter.

Rätt karaktär

Precis som tidigare betonar han att han vill ha in spelare med rätt karaktär.

– Vårt huvudfokus blir ju att försöka få in det här med att bygga omklädningsrummet mycket mer. Vi vill ha in rätt spelartyper och rätt karaktärer i gruppen, det är kanske det viktigaste.

Parallellt jobbas det också med att sätta ledarstaben vid sidan av ”Kicken”. Där vill han se fler namn än det var i år.

– Med fler ledare runt om kan vi jobba mer med detaljträning och det är något jag tycker är viktigt, det har vi inte riktigt kunnat göra i år.

Derbylyft

Oavsett ser han fram emot ett intressant och spännande år, som kryddas av att vi återigen får västderbyn i fyran.

– Bara det känns ju som en morot att köra på ännu hårdare. Att möta Örnen är ett helt annat derby än Töcksfors. Jag tror inte derbykaraktären lever kvar som den gjorde förr med de yngre, men för min del är det stort med ett derby mot Örnen på Solviksvallen. Det kommer att bli skitroliga matcher.

Artikeltaggar

ArvikaChristian BerntssonDivision 4 VärmlandFotbollIF ÖrnenIK Arvika FotbollSolviksvallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.