Hoppa till huvudinnehållet

Olausson ser sig om efter säkrat kontrakt: ”Hög tid att byta omgivning”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Paul Olaussons Örebro säkrade under helgen kontraktet i Superettan och Olausson själv sitter på ett utgående kontrakt för sitt tränaruppdrag.
Paul Olaussons Örebro säkrade under helgen kontraktet i Superettan och Olausson själv sitter på ett utgående kontrakt för sitt tränaruppdrag. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Med en match kvar att spela så säkrade i helgen Paul Olaussons Örebro kontraktet i Superettan.

– Klackarna i taket är väl att ta i. Det är väl någon form av lättnad snarare, konstaterar Olausson.

I och med Örebros seger med 4-0 mot Landskrona BOIS i helgen så har man tre poäng och elva plusmål till godo på Jönköping Södra på kvalplats.

– Det finns väl fortfarande en teoretisk möjlighet men det ska väldigt mycket till för att det inte ska gå vägen, det ska till några extrema resultat.

Viktigt trendbrott

Efter fyra förluster i rad var segern mot Landskrona synnerligen efterlängtad.

– Den var livsviktig. Vi gick in i den här matchen med riktigt dålig form.

En som dock inte är i dålig form är ex-allsvenska återvändaren Kalle Holmberg, som varit extremt viktig för laget och nu också gjorde det så viktiga första målet.

– Han har varit i en hysterisk målform här under hösten. Om vi inte fått in honom vet vi inte hur det hade sett ut.

Med 13 mål är han i det absolut toppskiktet i Superettans skytteliga – och det bara på halva säsongen.

Även om Örebros kontrakt i Superettan är fixat så kontraktsläget något helt annat för Paul själv, då hans kontrakt med klubben går ut efter den här säsongen.

Och det mesta pekar på att västvärmlänningen kommer att röra på sig efter två riktigt stökiga säsonger, som bland annat bjudit på fem olika huvudtränare i föreningen.

– Fotbollsmässigt har det varit två stycken riktigt jobbiga år, så nu sätter vi punkt och ser fram emot nya äventyr, konstaterar Paul.

Hög tid

Vad, eller vart det bär, kan han inte säga.

– Nej, inte i skrivande stund. Vi får se vad det kan bli. Det är hög tid att byta omgivning för min del.

Inte minst så vill Paul, som innan Örebro-sejouren var huvudtränare för Superettan-laget Dalkurd i två säsonger, ha mer än en assisterande roll.

– Jag har inte trivts jättebra i det här. Man gör så gott det går men det har varit en massa tränarskiften hit och dit och det är klart att man önskat kunna fokusera mer på den fotbollsmässiga delen.

Lärorika år

Men även jobbiga tider för med sig erfarenheter. Kanske mer så än tvärtom.

– Det har varit väldigt lärorikt och jag kommer ännu mera förberedd nu för ett nytt uppdrag och ambitionsmässigt har jag byggt upp en otrolig hunger.

Drar det åt något speciellt håll?

– Det är ganska öppet egentligen. Just nu känns det inte helt jätteviktigt vilken division det blir heller. Jag vill ha något som känns intressant, där man får möjligheten att implementera det man vill.

Artikeltaggar

Dalkurds FFFotbollJönköpingLandskronaLandskrona BoisPaul OlaussonÖrebro

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.