Hoppa till huvudinnehållet

Kalla handen för Jenny – blir VM-reserv på hemmaplan

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Jenny Axelsson fick inte någon biljett till Singapore i den VM-trupp som presenterades i måndags.
Jenny Axelsson fick inte någon biljett till Singapore i den VM-trupp som presenterades i måndags. Foto: PER WIKLUND

Truppen till innebandy-VM presenterades i måndags och där blev det officiellt vilka som kommer att representera Sverige i Singapore i början av december.

I truppen ingår två målvakter och på plats kommer det även att finnas en tredje – som reserv – men västvärmländska VM-hoppet, Jenny Axelsson, fick kalla handen.

– Jag fick reda på det för någon vecka sedan, jag blir reserv på hemmaplan, konstaterar Jenny, som därmed fick den snöpliga ”fjärdeplatsen” av de fyra aktuella målvakterna.

En ”fjärdeplats” som innebär att hon blir reserv på hemmaplan.

VM-kval

Jenny var med och spelade VM-kvalet i våras men nu när det är dags för mästerskapet ställs hon återigen åt sidan, precis som vid det förra VM:et.

– De motiverade det med att de som är uttagna har hållit en högre lägstanivå under längre tid.

Beskedet ger naturligtvis en hel del revanschlust och energi för framtiden.

– Ja, det gör det och det har det gjort sedan förra VM då jag var i samma situation som nu.

Några förändringar i upplägget blir det dock inte.

– Jag kommer att jobba på ett liknande sätt. Jag känner mig trygg i det sätter jag jobbar och jag har tagit stora kliv de senaste säsongerna.

Långsiktigt jobb

En del i bytet från Mora till Falun var att hon skulle få tid att spela in sig i ett nytt lag i den aktuella tidsperioden mellan mästerskapen.

– Jag ville ha två år i ryggen men det blev ju liksom inte två år utan mer ett och ett halvt. Den säsongen de främst tittat på är ju min första i Falun och det är ju en säsong då det händer en massa saker runt omkring en själv och organisationen runt laget och enskilda spelare. Det är något man behöver komma in i.

Därmed borde förutsättningarna för mer ”lugn och ro” finnas inför nästa VM-cykel.

– Jag är inte missnöjd med förra säsongen men det är heller inte konstigt om man inte får ut max i varje match hela tiden med de förutsättningarna som var.

Stabilt i Karlstad

I helgen var det kanske inte lugn och ro, men ändå stabilt och kontrollerat när Jenny och hennes Mora gästade Värmland och Karlstad för SSL-spel.

En match som gav dalaseger med klara 10-2 och stärkte Faluns ställning som ett av de formstarkare lagen i serien just nu.

– Inledningen av serien var inte optimal. Vi har inte så mycket mer spelartät trupp nu, vi har inte åkt med tre hela femmor i en enda match än, men min känsla är att vi har lärt oss att hantera det.

Artikeltaggar

IBF FalunInnebandyJenny AxelssonKarlstadSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.