Hoppa till huvudinnehållet

Arvika fortsatt obesegrat – efter viktiga straffräddningen: ”Sticker ut”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Niklas Wilhelmsson blev stor matchhjälte för Arvika då han räddade en straff mot slutet borta mot Hertzöga.
Niklas Wilhelmsson blev stor matchhjälte för Arvika då han räddade en straff mot slutet borta mot Hertzöga. Foto: AN-arkiv

Segersviten utökades till sju när Arvika bortaslog Hertzöga med 3–2.

Men det fanns mer att önska av själva insatsen – och en tremålsledning höll på att tappas mot slutet.

– Det är egentligen Niklas (Wilhelmsson) som räddar oss kvar i matchen, säger tränare Emil Sjöberg.

Ett Arvika IBF som verkligen motsvarar förväntningarna så här långt fortsätter hitta vägar att vinna – så även borta mot Hertzöga under lördagen.

– Vi gör det, men i dag (läs: lördag) var det väl inte så mycket mer än tre poäng. Vi var inte riktigt där i dag mentalt och ville tävla helt enkelt. Man tror att det här löser sig av sig självt, men det gjorde det inte i dag på samma sätt, berättar tränaren Emil Sjöberg.

Och fortsätter:

– Vi kom inte riktigt in till farliga lägen. Vi gör tre mål, varav ett är i powerplay, och ställde inte upp med det bästa vi hade – då blir det spännande också.

Jimmie Peeters gav västvärmlänningarna ledningen sju minuter in, assisterad av Oskar Sjöblom, vilket i andra utökades av Henrik Lindh och Viktor Ling – framspelade av Marcus Öhlin respektive Johan Jonasson.

”Två mål från ingenstans”

Tidigt i tredje kom reduceringen till 1–3 och mot slutet även 2–3.

– Nånstans gör vi en ganska blek insats i två perioder. Tre mål är ingenting i innebandy, de får två mål från ingenstans och helt plötsligt är det bara ett som skiljer.

Skottstatistiken 33–34 skulle annars kunna antyda att det var en målrik tillställning – men icke.

– Vi har några lägen från tre-fyra meter där vi får öppet mål men inte lyckas inte sätta dit den. Det går väl ihop lite med insatsen överlag.

”Niklas som sticker ut”

Hemmalaget blev dessutom tilldelat en straff med dryga minuten kvar.

Då svarade målvakten Niklas Wilhelmsson med en helt avgörande räddning – och var gästernas stora matchvinnare.

– Det är han i dag, absolut. Flera spelare som gör en godkänd insats, men det är ju Niklas som sticker ut. Han gör även en del bra utkast som vi inte riktigt kan utnyttja som vi brukar kunna göra.

Sjöberg lyfter även fram försvarsspelet som något positivt.

– Vi släpper ju bara in två mål trots allt. Offensiven funkar inte, vi slarvar med dueller och då blir det lätt en felstuds hit och en dit – men försvarsspelet får vi ändå ta med oss.

Tuff DM-kvart väntar

Sju segrar på de första sju matcherna talar oavsett sitt tydliga språk och man fortsätter dela serieledningen med Hultsberg, dock med betydligt bättre målskillnad.

– Vi är obesegrade hittills, det är starkt – så enkelt är det. Vi försöker träna på och se vad som kan göras ännu lite bättre.

I serien är det spelledigt för Arvika kommande helg. Närmast väntar nu i stället en DM-kvartsfinal hemma mot division 1-laget Hagfors, på torsdag.

– Så den laddar vi om för först. Det ska bli kul att få spela match igen redan på torsdag. Vi mötte dom på försäsongen och det var hyfsat jämnt, nu får vi en chans att studsa tillbaka från den här insatsen snabbt också.

Artikeltaggar

Arvika IBFDivision 2 Värmland HerrEmil SjöbergInnebandyKarlstadSkåre

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.