Hoppa till huvudinnehållet

Tips: Det här kan du göra i helgen – Halloweenfest, bingo och Björn Rosenström

Publicerad:
AN listar några av helgens händelser i västra Värmland.
AN listar några av helgens händelser i västra Värmland.

Helgen stundar igen.

Här kommer några tips på vad du kan göra under fredag, lördag och söndag i västra Värmland.

Observera att det här endast är några tips av allt du kan göra i västra Värmland under helgen.

Invigning av Arvika ljus

Under fredagskvällen, 3 november, är det invigning av ljuskonstutställningen Arvika ljus i stadsparken. Det här blir fjärde gången som Arvika ljus lyser upp gatorna i staden. Temat för i år är ”Mörkrets gränser”.

– Gränser som sätts, gränser som bryts. Gränser mellan olika platser, mellan olika tider. Övergången mellan ljus och mörker, sa projektledaren och konstnären Lin de Mol till Arvika Nyheter i en tidigare artikel.

Årets Arvika Ljus – konst man kan ”snubbla över” på gatan

Konsert i kyrkan

På lördag sker en ”Levande ljus”-konsert i Mikaelikyrkan i Arvika. Arvika kammarkör medverkar.

Björn Rosenström spelar

För den som vill ägna en del av helgen åt musik kommer här ett tips i Eda kommun: Nu på lördag spelar artisten Björn Rosenström på Hotell Charlottenberg.

Höstlovshelg utomhus

Tipspromenad, uteaktiviteter och ansiktsmålning i Glaskogen. Under lördag och söndag finns möjlighet att uppleva olika höstlovsaktiviteter vid Café Carl i Lenungshammar.

Den som vill och vågar kan också testa att vandra en spökstig ute vid Ingestrand under helgen. Eller göra upp i en tävling i campingens äventyrsgolf.

Höstlovshelg inomhus

För den som är ung, sugen på att baka och vill unna sig något gott bjuder Arvika ungdomsgård in till en ”bakfredag” 3 november. På lördag, 4 november, finns möjlighet att spela bingo på gården och vinna ett pris. Ungdomsgården bjuder in de som går i årskurs sju och uppåt, upp till 19 år.

– Ungdomarna kommer få baka fritt i dag från vår receptbok under hela kvällen. Vi kanske tar någon spontantävling också. I morgon ska vi ha bingo. Jag vet inte hur många gånger vi kör bingo, men det blir en stor bingo, sen blir det vanligt häng, lyssna på musik och så, säger Cecilia Axelsson, samordnare och fritidsledare på Arvika ungdomsgård.

För två helger sedan kom 83 personer till gården. Det var när ungdomsgården hade sin invigningsvecka.

– Vi har snittat på en 30 per kväll under den här veckan. Fredagar brukar alltid dra fler personer så vi siktar på 50 ungefär, säger Cecilia Axelsson.

Halloweenfest

För den som är 18 år och äldre bjuder O’learys i Arvika in till en Halloweenfest på lördag. Olika slags utklädnader väntas på nattklubben.

– Vi brukar ha en årlig Halloween-fest och vi brukar ha den här helgen. Det brukar vara väldigt populärt. Folk tycker om att klä ut sig och gillar när det händer något, säger Maria Fridlund, restaurangchef på O'learys i Arvika.

Klä ut sig

– Biljettförsäljningen rullar på bra. Jag tror att det blir en fullspäckad helg. Det är roligt både för personalen och gästerna. Personalen får också klä ut sig. Vi har en intern tävling om vem som klär ut sig bäst, det är skoj.

Kanske fylls Arvika av spöken, häxor och andra figurer i helgen.

– Jag tror det blir bra. Hoppas att det är många som klär ut sig och är engagerade.

Vilka utklädnader som är populära i år återstår att se.

– Jag kan inte komma på vad som är självklart i år, annars har det varit någon clown – eller Squid game var ju populärt ett tag. Spännande att se vad det blir, säger Maria Fridlund.

Artikeltaggar

ArvikaArvika NyheterBingoBjörn RosenströmHalloweenHotell CharlottenbergLin de MolMikaelikyrkanMusikNattklubbarO'learysSpelStadsparkenVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.