Hoppa till huvudinnehållet

Trots snön – skidbackarna kan inte öppna

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Reporter Thomas Tynander
Thomas Tynander
Thomas.Tynander@arvikanyheter.se
Rackstadsbacken är vit och på sociala medier meddelar slalomklubben att förberedelser är igång. Men en öppning lär dock dröja.
Rackstadsbacken är vit och på sociala medier meddelar slalomklubben att förberedelser är igång. Men en öppning lär dock dröja. Foto: Arvika Slalomklubb

Många vill se en tidig start på skidsäsongen.

Men trots snön som fallit dröjer det innan backarna öppnar.

Skidbackarna i Rackstad och Valfjället ligger vita av snö. Arvika Slalomklubb skriver på sin Facebook att Rackstadsbacken ser inbjudande ut: ”Gissa vad...Nu börjar vi bli redo och väntar in minusgraderna”, skriver klubben. Många har gillat inlägget.

Förberedelser är gjorda och om bara kylan höll i sig skulle det kunna bli skidsäsong tidigt. Men - SMHI har prognoser som lovar mildare väder och regn.

I Sälen har man öppnat för skidåkning – men säsongen i Arvika får vänta.

Även Valfjället ser liten möjlighet att utnyttja den tidiga vinterstarten:

– Nej, ingenting. Då får det nog komma det dubbla i så fall. Natursnö vill vi ha i massor, men efter att vi är klara med snösprutningen, säger driftsledare Thorbjörn Malmstedt.

När siktar ni på att öppna?

– Det är ju vädret som styr men vi vill komma igång helgen före jul och så blir det förhoppningsvis. Ifjol öppnade vi på juldagen, men då var det öppet hela vägen upp direkt.

Artikeltaggar

ArvikaArvika SlalomklubbFacebookRackstadRegnSkidorSkidåkningSMHISnöValfjälletVäder

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.