Hoppa till huvudinnehållet

I Arvika anger vi inte

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I lördags genomfördes en manifestation mot angiverilagen på initiativ av Vänsterpartiet på flera platser i Värmland. Här på torget i Arvika deltog till vår stora glädje även Socialdemokraterna, Röda korset, ABF, några representanter från Miljöpartiet och fler som jag med mitt dåliga minne tyvärr inte kommer på just nu. Ber om ursäkt till de icke nämnda som stod där och huttrade och inte nämns nu. Ert deltagande var minst lika viktigt.

Eftersom jag inte såg röken av någon journalist på torget så skriver jag detta för jag tror att det finns väldigt många i vår kommun som tycker att angiverilagen vore fruktansvärt dum att införa och uppskattar att vi offentligt har tagit ställning mot detta vansinniga förslag.

Både lärare och sjukskötare vittnade om hur deras arbete kommer att påverkas negativt. Eftersom jag känner dem och vet att de till skillnad från de som hittat på lagen faktiskt är födda med empati så lär deras arbetsliv bli plågsamt om de tvingas ange personer som är i behov av det de kan hjälpa dem med.

Inte nog med att våra ovärderliga arbetare inom vård, skola, undervisning, omsorg och annat tvingas till att likt Stasis övervakade stackare ange folk mot sin vilja, det blir även en rejäl påverkan för de papperslösa som nästan inte ens de hjärtlösa som hittat på dessa motbjudande åtgärder kan argumentera emot. Vad händer när en person utan uppehållstillstånd får hjärtinfarkt? Att ringa efter en ambulans går ju inte för då skickas hela familjen tillbaka till det land och elände som de flydde ifrån. Lika bra att ringa likbilen direkt.

Så vill inte jag ha det och jag tror inte att jag är ensam.

I Arvika anger vi inte! Jag hoppas och tror att vi alla är överens om detta.

För övrigt kan ni ta och kolla upp hur många i er bekantskapskrets som tjänar minst 27.000kr i månaden. De som inte gör det kommer tydligen att utvisas. Jag hoppas att vi skickas till något varmt ställe.

Patrik Ohlsson (stolt V)

Artikeltaggar

ABFArvikaManifestationerMiljöpartietOmsorgPapperslösaSocialdemokraternaVårdVård och omsorgVänsterpartietVärmlands län