Hoppa till huvudinnehållet

Brister på Solbergagymnasiet – Arbetsmiljöverket kräver åtgärder

Publicerad:
Solbergagymnasiet har fått anmärkningar på tre punkter efter ett inspektionsbesök av Arbetsmiljöverket.
Solbergagymnasiet har fått anmärkningar på tre punkter efter ett inspektionsbesök av Arbetsmiljöverket. Foto: Hans-Åke Henriksson

Arvika kommun får kritik från Arbetsmiljöverket - som kräver att brister i arbetsmiljön på Solbergagymnasiet förbättras.

Annars vidtas åtgärder.

Arbetsmiljöverket besökte skolan den 17 oktober och samtalade bland annat med rektorn Morgan Andersson och ett skyddsombud. Inspektörerna anmärkte på tre punkter; rutiner för rapportering av ohälsa, en tydligare bedömning om risk för våld och hot samt en tydligare undersökning om risk för våld på skolgården även från folk utifrån. Det skriver nyhetsbyrån Siren.

Förbättringsarbetet från skolans ska redovisas senast i januari. Om inte Arbetsmiljöverket ser en förbättring väntar eventuella böter och nya krav.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketArvika kommunBristerBrott, lag och rättBöterSolbergagymnasietÅtgärder

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.