Hoppa till huvudinnehållet

Kvinnorna gick från kommunen till Thermia – höjde lönen med 5000

Publicerad:
Hanna Tjärnberg, Lina Nilsson och Camilla Sjöqvist lämnade tjänsterna i kommunen och tog anställning i Thermia. Efter den flytten fick de 5 000 kronor mer i månaden.
Hanna Tjärnberg, Lina Nilsson och Camilla Sjöqvist lämnade tjänsterna i kommunen och tog anställning i Thermia. Efter den flytten fick de 5 000 kronor mer i månaden. Foto: Jonny Ohlsson

5 000 kronor mer i månadslön och bättre arbetstider.

Det blev resultatet för Hanna Tjärnberg, Camilla Sjöqvist och Lina Nilsson, Arvika, när de lämnade jobben inom den kommunala sektorn och via bemanningsföretaget Industrisupport fick anställning i framgångsrika Thermia, Arvika.

– Ett beslut som vi inte ångrar. Thermia är ett företag som verkligen värnar om de anställda, säger Hanna Tjärnberg.

Kvinnorna hyllar företagets organisation och personalvården.

– Både jag och Hanna arbetade inom hemtjänsten. Det var tuffa scheman, snabba ändringar och delade turer. När vi helgjobbade kunde det handla om 60 timmars arbetsvecka, säger Camilla Sjöqvist.

Lina Nilsson arbetade som elevassistent inom skolan. Hon ville göra något annat.

– I dag är jag gruppchef vid en av stationerna i fabriken.

Bra för livspusslet

Alla tre har fast jobb. Något som också många fler kvinnor, som på senare tid sökt sig till Thermia, fått. Nu har de arbetstider som gör att de får ihop livspusslet.

– Klockan 16 stänger vi dörren i Thermia och går hem till familjerna, säger Hanna Tjärnberg.

Victor Karlsson, vd Magnus Glavmo samt Izabelle Lindström vid en av arbetsstationerna i Thermia.
Victor Karlsson, vd Magnus Glavmo samt Izabelle Lindström vid en av arbetsstationerna i Thermia. Foto: Jonny Ohlsson

En sak har de tre kvinnorna gemensamt. De fick faktiskt en klapp på axeln när de slutade i den kommunala tjänsten.

50 procent kvinnor

Thermia är unika med sitt jämställdhetsarbete i produktionen. Det är få industriföretag. om något, som har 50 procent kvinnor och 50 procent män i produktionen.

– Vi vill vara lite annorlunda. Vårt gäng är lika bra fördelat könsmässigt som fördelningen mellan män och kvinnor i hela samhället. För oss är det viktigt att alla trivs och märker av att vi värnar om deras utveckling, säger Magnus Glavmo, vd i Thermia.

Snart får de anställda del av nya moderna omklädningsrum i en nybyggd lokal alldeles till den nuvarande anläggningen.

Det finns forskning som visar att i företag med jämn fördelning mellan kvinnor och män ökar lönsamheten.

– Det skulle inte förvåna mig om detta också kommer att gälla Thermia. Jag tycker att vi är på god väg, säger Magnus Glavmo.

Flera orsaker

Hur uppfattar då de fackliga organisationerna och Arvika kommun förändringen att så många anställda kvinnor lämnar den kommunala sektorn för industrijobb?

– Det finns givetvis olika orsaker till detta. Det är främst bättre lön, men det handlar också om bättre arbetstider för att få ihop livspusslet, säger Michael Renhult, ordförande i Kommunal västra Värmland.

Han tror också att kommunen har det jobbigt med att få tag på ersättare.

– Det har varit en ganska stor flykt av kommunanställda till industrin och handeln.

Glädjande och jobbigt

Personalchefen Andreas Solin, Arvika kommun, gratulerar kvinnorna till jobbet i Thermia.

– Det är glädjande att Thermia har framgång och att det är jämställt i produktionen. Samtidigt är det jobbigt för kommunen att hitta ersättare till alla kvinnor som gått vidare i karriären och fått jobb inom industri och handel.

Andreas Solin förstår att det är lönen, arbetstiden och jobbiga schemaläggningar som är orsaken till flykten från kommunen.

– Ett observandum som vi tar på största allvar. Vi måste bli bli bättre på arbetsmiljöfrågor, organisationen i stort och inte glömma att se över lönerna.

Artikeltaggar

Andreas SolinAnställningarArbeteArvikaArvika kommunIndustrisupportKommunalLönerMagnus GlavmoOrganisationerThermia

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.