Hoppa till huvudinnehållet

Hundratals utan el

Publicerad:
Reporter Thomas Tynander
Thomas Tynander
Thomas.Tynander@arvikanyheter.se
Arkivbild. Snö och strömavbrott.
Arkivbild. Snö och strömavbrott. Foto: Lena Karlsson

Snön är här - och med den har ett hundratals elkunder varit utan ström.

– Det handlar om snötyngda grenar, säger Jesper Liveröd, presschef på Ellevio.

Snön har fallit tungt i delar av skogen i västra Värmland. I södra Arvika och Grums har närmare 500 elkunder haft strömavbrott under morgonen och förmiddagen, enligt Ellevio. Även i Kil har närmare 300 kunder strömavbrott.

– Vi hade framför allt ett avbrott runt södra Arvika och Värmskog vid 10-tiden. Men vi har folk i området som kapar snötyngda grenar och de flesta har fått tillbaka strömmen under förmiddagen, säger Liveröd.

Prognosen för de som fortfarande saknar el?

– Vi har folk på plats i området så prognosen är att alla ska ha strömmen tillbaka efter lunchtid.

Artikeltaggar

ArvikaEllevioJesper LiverödSamhälleStrömavbrottVärmlands länVärmskog

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.