Hoppa till huvudinnehållet

Polishelgen i Arvika och Eda: ”Vi har haft att göra”

Publicerad:
Reporter Sonya Cunningham Oldenvik
Sonya Cunningham Oldenvik
sonya.cunningham.oldenvik@arvikanyheter.se
Urkundsförfalskning, sexuellt ofredande och misshandlade ungdomar är några av anmälningarna som kommit in från Arvika och Eda i helgen.
Urkundsförfalskning, sexuellt ofredande och misshandlade ungdomar är några av anmälningarna som kommit in från Arvika och Eda i helgen. Foto: Johan Nilsson/TT

Under helgen har det varit högt och lågt i lokalpolisområdet, berättar presstalesperson Gabriel Henning.

Urkundsförfalskning, sexuellt ofredande och misshandlade ungdomar är några av anmälningarna som kommit in från Arvika och Eda.

Vad gäller den misstänkta urkundsförfalskningen, ska en ungdom ha försökt ta sig in på ett uteställe i Arvika med en falsk legitimation. Personen hämtades senare upp av sin mor.

Dessutom uppstod en otrevlig situation på ett uteställe i Arvika natten till söndag. I samband med händelsen, vars detaljer är oklara, misstänks en man i 50-årsåldern nu för sexuellt ofredande och ringa misshandel. Två kvinnor, en i 40-årsåldern och en i 30-årsåldern, är målsägande.

Från Eda fick polisen under lördagsnatten ett samtal där ett bråk tycktes pågå i bakgrunden. En anmälan om grov misshandel upprättas i samband med händelsen, då fyra målsägande i tonåren uppger att en för dem okänd person ska ha misshandlat dem.

Det har dessutom varit ett antal fylleriärenden, trafikkontroller liksom hantering av ärenden med personer som lider av psykisk ohälsa, uppger Gabriel Henning hos polisen.

Artikeltaggar

ArvikaBrott, lag och rättEdaGabriel HenningMisshandelOfredandeSexuellt ofredande

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.