Hoppa till huvudinnehållet

Basketherrarna starka – tog femte raka segern på hemmaplan: ”Bra lagförsvar”

Publicerad:
Femte raka segern på hemmaplan var ett faktum när Arvika vann med 87–67 i lördags.
Femte raka segern på hemmaplan var ett faktum när Arvika vann med 87–67 i lördags. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Arvikas basketherrar i division två mötte KFUM Huddinge i lördags.

Femte raka segern på hemmaplan var ett faktum när laget vann med 87–67.

– Framför allt i andra och tredje quartern har vi väldigt bra spel, säger Anders Steffansson, coach.

Motala, Linköping, Skuru, Nyköping och nu Huddinge. Så heter lagen som varit Arvikas motståndare i de senaste hemmamatcherna. Och västvärmlänningarna har vunnit alla fem.

– Det är en fortsättning på förra säsongen. Vi är starka på hemmaplan. Trots att vi kanske inte riktigt har spelat så bra som vi vill och kan så har det ändå varit så stabilt att det har blivit segrar. Det här var ändå ett steg i rätt riktning, den här matchen hade lite bättre spel än senast, säger Steffansson.

”Trots att vi gör 87 poäng handlar mycket om att förvaret är så pass bra. Det är det som ger möjligheten att vinna matchen”, säger Anders Steffansson.
”Trots att vi gör 87 poäng handlar mycket om att förvaret är så pass bra. Det är det som ger möjligheten att vinna matchen”, säger Anders Steffansson. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

”Spelar som ett lag”

Efter första perioden stod det 17–18 till Huddinges fördel. Efter andra perioden var ställningen i stället 42–26 till Arvika.

– Framför allt i andra och tredje quarten har vi väldigt bra spel. Då spelar vi som ett lag. Det var väldigt bra lagförsvar. Trots att vi gör 87 poäng handlar mycket om att förvaret är så pass bra. Det är det som ger möjligheten att vinna matchen. Det var en bra match.

– Ska man hitta något utvecklingsområde så finns det lite för många turnovers som är onödiga i matchen. Det är väl det som behöver bort, i övrigt är det många bra saker som sker.

Behöll lugnet

Försvaret var en del som fungerade bra i matchen, tycker Steffansson.

– Vi hade väldigt bra ett-ett-försvar på deras bästa spelare. Viktor Steffansson gjorde det väldigt, väldigt bra. Men även Gustaf Kling avlöste, de gjorde ett bra jobb på Huddinges bästa spelare.

När det lossnade för Arvika lossnade det ordentligt. Laget kunde mer eller mindre avgöra matchen i andra och tredje perioden.
När det lossnade för Arvika lossnade det ordentligt. Laget kunde mer eller mindre avgöra matchen i andra och tredje perioden. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Han berömmer hela lagförsvaret.

– Det går inte att stoppa med bara en mot en, utan man måste ha ett lagförsvar och det hade vi. Sen är jag också nöjd med att vi hade en period där vi ändå kom till bra lägen, men bollarna studsade ur som de gör ibland. Men killarna behöll lugnet och fortsatte att spela och började inte hitta på en massa annat, utan de spelade lugnt och fint.

Offensivt och defensivt

När det lossnade för Arvika lossnade det ordentligt. Laget kunde mer eller mindre avgöra matchen i andra och tredje perioden.

Hela laginsatsen framhålls. Steffansson lyfter Viktor Steffansson för ett starkt försvar, men även ett bra spel framåt. En extra hyllning får också Anton Bäckström.

– Anton Bäckström tycker jag gör sin bästa match den här säsongen. Han bidrar både offensivt och defensivt och tar många returer.

Basketherrarna möter Norrköping på bortaplan i nästa match, som väntar efter en spelfri helg.

– Obesegrade Norrköping. Det är klart att där får vi verkligen bekänna färg. Det krävs ännu ett snäpp bättre än vad vi spelade i går (lördag reds. anm.) om vi ska vinna mot Norrköping.

Poäng, Arvika: Alfred Rehn 15, Richard Take 14, Viktor Steffansson 13, Nils Öberg 12, Anton Bäckström 10, David Sundström 9, Gustaf Kling 5, Magnus Claréus Wästlund 5, Anders Vestlund 4.

Artikeltaggar

Anders SteffanssonArvikaBasketHuddingeKFUMNils ÖbergNorrköpingPremiärer

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.