Hoppa till huvudinnehållet

Simhallschefen om speciella starten – efter ”Lattjing”: ”Ska förvalta det också”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Magnus Bengtsson, sport- och simhallschef, vid den nyrenoverade bassängen, med hinderbanan som syns i bakgrunden.
Magnus Bengtsson, sport- och simhallschef, vid den nyrenoverade bassängen, med hinderbanan som syns i bakgrunden. Foto: Oscar Walldén

Magnus Bengtsson tog över som chef över simhallen i våras.

Det blev en rivstart på nya jobbet då en omfattande renovering skulle slutföras – bland allt annat.

– Vi är här för kommuninvånarna – och framför allt för att lära barn simma, Magnus säger Bengtsson.

Jätteprojektet i mål efter 18 månader – se stort bildspel inifrån simhallen

Efter många år med Lars-Erik ”Lattjing” Eriksson som simhallsföreståndare lämnades ansvaret i början av året över till Magnus Bengtsson – efter att ha jobbat inom räddningstjänsten en längre tid.

En speciell start blev det då den stora renoveringen skulle tas i mål.

– Ja, självklart. Att komma in i slutskedet av renoveringen och så, det är ju klart att det var spännande. Men ”Lattjing” har varit med under projektet och hjälpt till att ro det i hamn – så jag har fått ägna mig åt annat också, säger Magnus Bengtsson.

Han blir ny chef för simhallen – lämnar räddningstjänsten: ”Har känts rätt”

Vad har varit mest utmanande under de här månaderna?

– Det är ju att finna alla former. Vi är ju också mycket ny personal, av 13 anställda så är det sju som är skapligt nya och ska sätta sig in i verksamheten. Sen är det många som har jobbat länge och är väldigt duktiga som vi då lär oss av.

Magnus Bengtsson fortsätter:

– Det är en mycket större personalgrupp än vad jag har haft tidigare, så det finns utmaningar där också. Men det har samtidigt varit och är väldigt roligt. Trots mycket jobb nu så trivs jag här – det känns kul.

Lars-Erik ”Lattjing” Eriksson, här när simhallsrenoveringen precis hade dragit i gång, var simhallsföreståndare i många år och har lagt ner ett stort jobb kring projektet. Arkivbild.
Lars-Erik ”Lattjing” Eriksson, här när simhallsrenoveringen precis hade dragit i gång, var simhallsföreståndare i många år och har lagt ner ett stort jobb kring projektet. Arkivbild. Foto: Oscar Walldén

– Jag har ju inte över huvud taget bidragit till det så, men det är ju också det här att man ska förvalta det också och liksom ta vara på chansen som ges. Att det är en ny och fräsch anläggning, att få tillbaka de gästerna vi haft och väcka liv i dom som kanske inte besöker oss så mycket också, på kanske högstadiet och så – vi försöker utveckla det.

Simhallen har varit en välbesökt anläggning. Toppnoteringen ligger på 150 000 gäster under ett helt år, berättar Bengtsson.

”Viktigt att vara lyhörd”

Till nyöppningen är det en del nya inslag på plats, exempelvis det nya leklandet vid den mindre UV-bassängen och en hinderbana i den stora – men även ett volleybollnät i rehabbassängen.

– Det är klart att man måste jobba utåt mot kommuninvånarna och gästerna. Det är väldigt viktigt att vara lyhörd också för vad de önskar och känner kring vad vi kan göra bättre – även det vi gör bra naturligtvis.

– Vi är ju här för kommuninvånarna – och framför allt för att lära barn simma. Där är vi väldigt duktiga i dag, vi har täta besök från skolorna med simundervisning.

Känslan inför invigningen?

– Det har varit så pass mycket att göra de senaste dagarna, så jag har inte hunnit tänka så mycket. Lite svårt att sova på natten och man vaknar och funderar: ”Har jag glömt det?” eller ”har jag gjort det?”. Men vi är en liten kommun och vi tar hjälp av varandra i det här, vilket känns väldigt bra.

”En specialvariant”

Flerfaldige Paralympics-guldmedaljören Anders Olsson kommer vara på plats under lördagens invigning, både för att vara med och klippa bandet men även för att hålla en föreläsning.

Det kommer även serveras våfflor i mängder.

– Vi kommer kunna bjuda 1100 personer på våfflor – det blir en specialvariant.Vi har även tagit in mycket extrapersonal nu under höstlovet för att se till att det kommer vara en trygg tillställning, i och med att vi har lite nya aktiviteter.

Läs mer om simhallsrenoveringen:

Läs också

Artikeltaggar

Arvika kommunArvika simhallLars-Erik ErikssonMagnus BengtssonRenoveringarSamhälle

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.