Hoppa till huvudinnehållet

Hur ska vi stödja eleverna i Edas skolor?

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Öppet brev till Edas politiker!

Det är en ny tid vi lever i nu, med mycket teknik och data.

Våra barn växer upp i en dataålder som utvecklas hela tiden, med hårdare krav om bättre utbildning och mera kompetens i samhället.

I Edas skolplan så funderar jag på hur mycket resurser och kompetens som våra politiker har ansett räcker för framtida behov?

Vi har inte en bra utveckling av slutbetyg från våra skolors elever i Eda.

Så i det syfte funderar man på vilket sätt politiker jobbar preventivt för att förbättra detta?

(Självklart måste även vi föräldrar hjälpa till också, så gott det går med en utvecklingsplan i samråd med skolans stöd och kompetens i läs, skriv och talstöd, där det behövs.)

Inte minst så har vi stor utfordring med flera kulturer, (inte bara norska) som behöver duktiga lärare och pedagoger, för en bra skola.

Allt flera barn har läs, tal och skrivsvårigheter, som ofta behöver utbildade talpedagoger, som inte finns i Eda kommun.

Hur jobbar politiker för att få tillgodosett behovet av utbildade talpedagoger i skolan?

Vården/sjukvården hyr in den kompetens där det behövs, men kommunen får inte till det i skolan?

Skollagen säger att skolan ska täcka behov för detta, men när politiker inte klarar få samsas om en budget i balans, så får skolan spara alltmera i budgeten.

Också med tanke på bristande skatteintäkter i kommunen, så funderar jag på vilket sätt vi skal få mera resurser och stöd i Edas skolor?

Hur lyfta denna problematik i riksdag och regering?

Hur gör ni?

Vi måste ha råd att satsa på våra barn, och utveckla så alla har lika rättighet att få likvärdig utbildning i skolan, trots läs, skriv och talsvårigheter. Det står uttryckligen i skollagen, men kommun har högsta ansvaret att se till att våra skolor får nog med kompetens och resurser.

Så kära politiker i Eda, hur gör ni för att lösa detta?

Förklara gärna utförligt så våra skattebetalare förstår, och lägga partipolitiken åt sidan, för hela Edas bästa i skolpolitiken.

Tom Örbeck

Artikeltaggar

BudgetarEdaEda kommunLärareSkola och utbildningSkolorUtbildning