Hoppa till huvudinnehållet

Inget VM-genrep för Jenny: ”Blir ju en besvikelse”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Jenny Axelsson är en av fyra målvakter i VM-diskussionerna men fick inte chansen i VM-genrepet i helgen.
Jenny Axelsson är en av fyra målvakter i VM-diskussionerna men fick inte chansen i VM-genrepet i helgen. Foto: PER WIKLUND

Det svenska damlandslaget i innebandy laddar för VM i december och gjorde det senast med spel i Euro Floorball Tour i Finland.

VM-aktuella västvärmländskan Jenny Axelsson fick dock följa VM-genrepet på distans.

Lovisa Hedin, från Thorengruppen, och Matilda Östlund-Visén, Täby, fick uppdraget att vakta den svenska kassen – och Axelsson fick stanna hemma.

– Man spelar på i sitt och väntar på besked och sedan rättar man sig efter det, det är inte mer spännande än så, konstaterar Jenny, som dock inte sticker under stol med att hon gärna varit med i EFT.

– Jag är besviken att jag inte kom med till Finland, eller att jag inte kom med till Tjeckien. Varje tillfälle som man missar blir ju en besvikelse. Alla de där är ju en möjlighet att få visa upp sig i den miljön. Att spela i klubblaget är lite andra parametrar.

En av fyra

Jenny är en av fyra målvakter som figurerat runt damlandslaget det senaste året så hon är definitivt med i diskussionen runt VM-truppen.

Vad har landslagsledningen kommunicerat till dig?

– De har sagt att jag ska fortsätta att kämpa på och att inget är klart åt något håll. Det är bara att ta det därifrån, göra sitt och vänta på besked.

Och VM-beskedet ska komma rätt snart. Den 2 november ska truppen skickas in till det internationella innebandyförbundet. Den 6 november presenteras den officiellt.

I Finland blev det segrar, 6-2 mot Schweiz och 7-2 mot Tjeckien, samt en förlust, 4-5 efter straffar mot Finland.

Tung start

På närmare håll, i innebandy-vardagen i SSL, ligger Jennys Falun på åttonde plats i serien efter en tung start, där man inledde med blytunga 2-14 mot Thorengruppen i den första omgången och sedan 3-7 mot Pixbo i den andra.

– Det var lite väntat att det skulle bli tufft. Just där och då var vi numret mindre. Vi har varit lite kantade av skador i början av säsongen och just nu har vi en lite tunnare trupp än det var tänkt och det påverkar också på ett sätt, så klart.

Nu sitter man dock med tre segrar på de fyra senaste och närmar sig mer och mer de regioner av tabellen där man vill vara.

– Man börjar bli så rutinerad i det här att man lärt sig att skaka av sig sånt där, om stora resultat eller vad det handlar om. Man har varken tid eller ork att hänga kvar i det mer än att konstatera att det inte var bra.

Siktar högre

Ambitionen är att placera sig bättre än förra säsongen, då det blev en fjärdeplats i grundserien och sedan respass i semifinalen mot Thorengruppen.

– Vi ska absolut vara bättre än förra året, det vågar jag sticka ut hakan och säga.

Och för Jenny har det dessutom infunnit sig lite lugn och ro i innebandy-vardagen efter förra årets klubbyte.

– Det var lite mycket förra året med klubbytet och allt, så det känns skönt att ha landat lite och att det är lite samma ”gamla vanliga”.

Artikeltaggar

Euro Floorball TourInnebandyInnebandy-VMJenny AxelssonSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.