Hoppa till huvudinnehållet

Vägarbetarnas tidsplan: ”Hoppas vara härifrån torsdag kväll”

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Arbetet med asfaltering av sträckan Gate-Kalleviken pågår fortfarande.
Arbetet med asfaltering av sträckan Gate-Kalleviken pågår fortfarande. Foto: Kristina Green

Det är fortsatt köbildning och körning med lots mellan körfält på väg 61. Arbetet kommer att pågå i några dagar till.

– Om allt går som planerat är vi färdiga under torsdag eftermiddag, säger Lars Karlsson, NCC.

Det stora vägprojektet med asfaltering av vägbanorna på väg 61 mellan infarten till Arvika och Kalleviken i Brunskog är snart färdigt.

I några veckor har trafikljus stoppat trafiken och väglotsar har visat vägen mellan de körbara fälten. På morgon och eftermiddag har det varit köbildning, men i stort har trafiken flutit på under perioden menar arbetschef Lars Karlsson, NCC.

– Det har varit som förväntat vid den här sortens arbete, det varit kö under rusningstid, men det är så det blir när ett körfält är avstängt.

Det som återstår i projektet är asfaltering cirka fyra kilometer från Furtan och in mot Arvika. Ett arbete som beräknas vara klart under torsdag denna vecka.

– Om allt går som planerat och om vädret tillåter, vi vill inte ha för mycket regn, så är vi klara och härifrån på torsdag kväll.

Den totala kostnaden för vägprojektet uppgår till cirka 12 miljoner.

Artikeltaggar

ArvikaBrunskogKöbildningNCCTrafik

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.