Hoppa till huvudinnehållet

Dotter i musikalen ”We Will Rock You”: ”Queen har präglat min uppväxt”

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Från pop till musikal för värmländska Dotter.
Från pop till musikal för värmländska Dotter. Foto: Erik Simander/TT

Tillsammans med bland andra Sarah Dawn Finer och Viktor Norén ska Arvikaartisten Johanna ”Dotter ” Jansson medverka i musikalen ”We Will Rock You” som bygger på musik av den brittiska gruppen Queen.

Musikalen ”We Will Rock You” är skriven av den engelske komikern och författaren Ben Elton tillsammans med Queen-medlemmarna Brian May och Roger Taylor. Den utspelar sig i en dystopisk framtid där rockmusiken fallit i glömska.

När musikalen nu får nytt liv på Dalhalla i Rättvik gör värmländska Dotter en av huvudrollerna.

– Alla mina drömmar som liten började med teater och musikal så det känns fantastiskt kul att få vara med! Speciellt att få jobba med en sådan här låtskatt. En av mina föräldrars idoler är Freddie Mercury så Queen har verkligen präglat min uppväxt, säger Dotter i ett pressmeddelande till NWT.

Originaluppsättningen av ”We Will Rock You” hade premiär den 14 maj 2002 på Dominion Theatre i Londons West End. Uppsättningen på Dalhalla i Rättvik ges den 5 och 6 juli.

Artikeltaggar

Ben EltonBrian MayDalhallaDotterFreddie MercuryKändisarMusikMusikalerNöje/KulturQueenRättvikSarah Dawn FinerSkådespelareTeaterViktor NorénWest End

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.