Hoppa till huvudinnehållet

Sjunde vinsten i rad för Arvika – tränaren: ”Vi får inte sväva iväg”

Publicerad:
Emil Sjöberg konstaterar att man gör något bra, men påtalar att man inte kan tro att det alltid ska lösa sig.
Emil Sjöberg konstaterar att man gör något bra, men påtalar att man inte kan tro att det alltid ska lösa sig. Foto: Jonas Aspetorp

Arvikas innebandyherrar vann med 11-2 i division II mot Skoghall på fredagen. Därmed har de nu en segersvit på sju matcher.

Arvikatränaren Emil Sjöberg konstaterar att det ser bra resultatmässigt.

– Vi gör något som är bra, men man får inte flyga iväg och tro det löser sig varje match, säger han.

Matchen inleddes med en kalldusch för Arvika som fick in 1-0 efter 33 sekunder. Men Arvika återhämtade sig och kunde avsluta perioden med en ledning på 4-1. Andra perioden blir lite ryckigare med fler utvisningar, förklarar Emil Sjöberg.

– Vi får inte våra långa anfall och kommer inte riktigt till de lägen vi vill ha. Men vi leder 5-2 och det känns lugnt. Sedan gör de 5-3, ett flummål i slutet av perioden. Det blir kanske lite nervöst inför tredje, men grabbarna pratar ihop sig och då är vi är snäppet större än Skoghall. Vi spelar snabbare, vi bestämde att vi skulle vinna och så vinner vi perioden med 6-2 till slut, säger han.

”Får inte sväva iväg”

Sjöberg tycker överlag att man gör en bra match.

– Jag tycker att vi har en hög lägstanivå, och det är det som gör att vi i slutändan kan dra ifrån och vinna.

Hur känns det att ni nu har en vinstsvit på sju matcher?

– Vinstsviten är bra, det har varit bra resultatmässigt, men vi får inte sväva iväg och tänka att det kommer lösa sig. Det handlar om att nollställa inför varje match. Nu kommer vi in i ett lite tuffare spelschema där vi kommer möta många lag som är runt oss i tabellen, och det kommer nog se annorlunda ut resultatmässigt. Det krävs fortfarande varje vecka att vi jobbar för att vinna.

Är det någon särskild spelare som gör bra ifrån sig?

– Det är många som gör många bra grejer, men måste jag välja ut någon så är det Viktor Ling. Ha gör en jättebra insats, han har spelat bra hela säsongen men den här matchen spelar han rejält och är med och bidrar och han gör några mål. Han får lite extra beröm.

Viktor Ling för extra beröm av tränaren Emil Sjöberg. Arkivbild.
Viktor Ling för extra beröm av tränaren Emil Sjöberg. Arkivbild. Foto: Jonas Aspetorp

Framöver behöver man jobba på att få upp rörligheten i anfallsspelet och öka bolltempot, säger Emil Sjöberg.

– Det finns alltid saker jobba vidare med. Framförallt behöver vi minimera de enkla misstagen och göra de ännu färre, avslutar han.

Mål i Arvika: Klas Taylor 4, Robin Andersson 2, Viktor Ling 2, Oskar Sjöblom, Johan Jonasson och Pontus Johansson.

Artikeltaggar

Arvika IBFEmil SjöbergInnebandySport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.