Hoppa till huvudinnehållet

Mangskog förlorade kvalet – genom självmål: ”Det var nog hjärnsläpp”

Publicerad:
Efter ett självmål av Mangskog ser de inte ut att få någon plats i division V.
Efter ett självmål av Mangskog ser de inte ut att få någon plats i division V. Foto: AN-arkiv

Mangskogs SK ser inte ut att erbjudas någon plats i division V. Detta sedan de förlorat kvalmatchen mot Kils AIK – genom självmål. Och om de ändå skulle bli erbjudna en plats kommer de tacka nej.

– Som vi känner för dagen passar det oss bra att ligga i sexan, säger tränaren Jon Kihlman.

Kvalmatchen till division V mellan Kil och Mangskog var mycket jämn, men det var alltså ett självmål – matchens enda mål – som avgjorde. Mangskogs tränare Jon Kihlman beskriver hur det gick till.

– Det kommer ett inlägg som går förbi alla spelare. Sedan är det en av våra som är sista mannen som får för sig att nicka. Jag vet inte om han tänker nicka hem till målvakten eller nicka ut bollen, men han fick nog hjärnsläpp för han slänger sig och gör ett riktigt fint självmål i bortre hörnet. Det var lite olyckligt, det var nog hjärnsläpp eller dålig kommunikation, att han inte visste om han hade någon bakom sig. Han skulle ha släppt den bakom sig.

”Skulle säga att vi är lite vassare”

Bortsett från det tråkiga som hände var matchen mycket jämn, konstaterar Jon Kihlmam.

– Det är jättejämnt. De har någon hörna i fösta som är lite farlig där det tar i övre delen av ribban, men i övrigt har inte Kil så mycket. De äger lite boll på sin planhalva men de hotar inget där borta. Vi får lov att säga att vi har ett par lägen, jag skulle säga att vi är lite vassare än Kil, de har lite mer boll men det är absolut en jämn match.

I och med förlusten mot Kil kommer Mangskog troligtvis inte bli erbjuden en plats i division V, såvida inte något annat lag tackar nej till sin plats. Men redan nu har Mangskog bestämt sig för att tacka nej om så skulle ske.

– Vi sa det i slutet på säsongen. Vi tränar en dag i veckan och vi har inget krav på hur många träningar eller matcher man ska vara med på. Om vi ska upp i division fem måste vi kanske öka kravbilden, och som vi känner för dagen passar det oss bra att ligga i sexan.

Trots förlusten säger Jon Kihlman att man är ganska nöjda att kvalet är över. Han konstaterar också att man inte riktigt haft motivationen de sista matcherna.

– Vi ser fram emot en ny säsong nästa år istället, i division sex, avslutar han.

Artikeltaggar

FotbollMangskogs SK

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.