Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Fullsatt i kyrkan när Världens barn flyttade till Eda

Publicerad:
Ett nittiotal från både Arvika och Eda samlades och sjöng under konserten i Eda kyrka.
Ett nittiotal från både Arvika och Eda samlades och sjöng under konserten i Eda kyrka. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Eda kyrka fylldes till sista plats när det på lördagseftermiddagen var dags för den stora konserten tillägnad världens barn. Orsaken att det blev Eda kyrka var det som tidigare hänt i Trefaldighetskyrkan i Arvika.

Men det blev minst lika bra med de nittio barnen från de bägge pastoraten som sjöng med stor sångarglädje.

Prick klockan fyra på lördagseftermiddagen tågade barnen in, nittio till antalet från Eda och Arvika pastorat i den välfyllda kyrkan med glädje och stolthet att de får vara barn i vår tid, att barn skall vara barn, och att deras rättigheter skall vara lika oavsett var man kommer ifrån och oavsett sociala förhållanden, precis som det stod skrivet på de plakat som barnen bar in i kyrkan. En mäktig syn för åhörarna, och likaledes många stolta föräldrar, morföräldrar och andra.

Sju sånger framfördes av barnen som verkligen bjöd till med riktig sångarglädje, först ”Låt det höras” och ”En värld av vänner”, sedan sången som heter ”Vita duva” och som fjärde ”Mitt äppelträd”. Fantastiska sånger med barnen som verkligen visade fram sin sångarglädje.

Unga musikanter under ledning av Fredrik Lundberg.
Unga musikanter under ledning av Fredrik Lundberg. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Sedan tog musikanterna under ledning av Fredrik Lundberg vid med några fina låtar, innan det var dags för andra delen i konserten med sångerna ”Join us”, ”Tack för allt” och till sist ”Världens barn”, en hyllning till alla barn, stora som små, en hyllning till barnen och deras rättigheter att vara barn, både här och nu, oavsett var man befinner sig, och oavsett vilka förhållanden som råder.

Hur som helst, en härlig konsert i den blåsiga och mörka höstkvällen, en konsert som värmde rakt in i hjärtat på de dryga fyrahundra åhörarna, och att barnen fick visa visa vilka fantastiska sångare de är.

Se alla bilder från konserten i bildspelet nedan:

 • Barnen tågar in i Eda kyrka.
  Barnen tågar in i Eda kyrka. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Konsert för världens barn i Eda kyrka.
  Konsert för världens barn i Eda kyrka. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Konsert för världens barn i Eda kyrka.
  Konsert för världens barn i Eda kyrka. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Konsert för världens barn i Eda kyrka.
  Konsert för världens barn i Eda kyrka. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Konsert för världens barn i Eda kyrka.
  Konsert för världens barn i Eda kyrka. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Artikeltaggar

Eda kyrkaKonserterMusikSång

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.