Hoppa till huvudinnehållet

Arvika förlorade P15-kvalet: ”Tydlig skillnad när vi kvalar i 11-manna”

Publicerad:
Arvika förlorad torsdagens kvalmatch mot Karlstad.
Arvika förlorad torsdagens kvalmatch mot Karlstad. Foto: Jonas Aspetorp

Arvika fotbolls P09-lag förlorade 1-5 mot Karlstad i kvalmatchen till P15 regional på torsdagen. Trots det är man nöjda med säsongen.

Arvika har främst spelat 9-manna under säsongen, så när de spelade 11-manna mot Karlstad – ett lag som spelat i P15 regional hela säsongen – märktes det att motståndarna var mer bekväma på planen, konstaterar Robert Andersson.

– Vi har vunnit mot Karlstad i 9-manna två gånger under säsongen, men det märks att de spelat 11-manna och att de var ett par steg bättre än oss. Det märks framförallt i grundspelet, hur de använder ytorna. De var mer bekväma på större ytor.

Arvika tog ledningen med 1-0 efter fem minuter, men för att gå vidare behövde de vinna med två poäng, och när Karlstad radade upp mål efter mål kände de efter ett tag att det var kört. Robert Andersson konstaterar att motståndet var bra.

– Det är ett komplett lag som spelar väldigt fin fotboll. De var absolut några steg bättre än vi var på 11-manna.

Nu när det står klar att Arvika inte kommer spela i P15 regional kommer man fokusera på att träna och bygga upp grundspelet.

– Vi har spelat i division I 9-manna under säsongen, och där har det gått väldigt bra. Vi har varit obesegrade i serien och vi slutade tvåa till slut. Det spelet har vi gjort väldigt bra, säger Robert Andersson.

Karlstad var mer bekväma att spela 11-manna, konstaterar Arvikatränaren Robert Andersson.
Karlstad var mer bekväma att spela 11-manna, konstaterar Arvikatränaren Robert Andersson. Foto: Jonas Aspetorp

”Grabbarna ska vara jättenöjda”

Han tillägger att de två lag i gruppen som nu går vidare, Karlstad och Hammarö, är välförtjänta av det.

– Vi går från en spelform till en annan, det märks en tydlig skillnad när vi kvalar i 11-manna där vi inte riktigt är redo. För vi är i stort sett nöjda med säsongen i övrigt. Vi blev till exempel både tvåa och trea i Arvika cup. Vi har gjort en bra säsong, grabbarna ska vara jättenöjda.

Ambitionen för nästa år är att kvala in i P15 regional.

– Absolut, det siktar vi på inför nästa år, om vi kan klara det.

Artikeltaggar

FotbollIK Arvika Fotboll

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.