Hoppa till huvudinnehållet

Ny pumptrack och utegym i Valfjället: ”Blir en spontanidrottsarena”

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Den nya pumptracks-banan invigs på söndag.
Den nya pumptracks-banan invigs på söndag. Foto: Elin Petersen

En 100 meters pumptrack-bana och ett nytt utegym med sexton olika stationer står nu färdigt vid Valfjällets skidanläggning.

– Det öppnar upp för både våra aktiva i klubben och lockar andra besökare till området under sommartid, säger Thomas Börjesson, Valfjällets slalomklubb.

Projektet föddes som en idé för flera år sedan med att skapa en samlingsplats för slalomklubbens medlemmar under sommaren. Men också skapa en plats där allmänheten kan vara och träna. Det utmynnande i ett Leaderprojekt med flera samarbetspartners.

Man kan välja att träna vid flera olika stationer.
Man kan välja att träna vid flera olika stationer. Foto: Elin Petersen

I våras påbörjades arbetena och nu i veckan stod träningsanläggningen färdig.

– Konceptet är mycket positivt. Gymmet kommer att kunna bli en bra samlingsplats för klubben. När vi haft sommarträning förut har vi använt oss av skidbacken, gått i liftspåret och uppför. Med de olika stationerna får vi med alla muskelgrupper. Ytan är tillgänglighetsanpassad så att även rullstol kan ta sig fram på underlaget, säger Thomas Börjesson.

Det nya utegymet står färdigt för att användas.
Det nya utegymet står färdigt för att användas. Foto: Elin Petersen

Klubben ser fler fördelar med anläggningen.

– Vi tänker att området kommer att bli en spontanidrottsarena, som är öppen för alla som vill träna, vare sig man är aktiv, motionär eller turist i området. Vi försöker bredda verksamheten här i Valfjället även under sommaren och den här satsningen är ett led i detta.

Den nya pumptrack-banan används redan flitigt.

– Att cykla är inne och de här banorna är omtyckta. Vår pumptrack är cirka 100 meter med ett extra teknikavsnitt. Banan har varit klar några veckor och det har redan varit fullt med barn och ungdomar som varit här för att åka. Den är ett bra nybörjaralternativ och vill man fortsätta och ha längre och mer avancerad åkning blir Jösseforsbanan ett bra alternativ. Att vi kan erbjuda även cykel här gör att hela familjen kan åka hit för att ha aktiviteter.

Invigning av anläggningen görs på söndag, medverkar gör bland andra kommunalrådet Hanna Andersson och klubbens åkare.

Artikeltaggar

BarnCyklarHanna AnderssonInvigningarMänskligtValfjälletValfjällets SLK

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.