Hoppa till huvudinnehållet

Borde vara dags att bygga klart väg 873

Publicerad:
”1962 byggdes väg 873 till Arvikas stadsgräns”, skriver insändarskribenten.
”1962 byggdes väg 873 till Arvikas stadsgräns”, skriver insändarskribenten.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Asfalten på väg 873, fram till Arvikas gamla gräns vid rastplatsen Racken, är nu klar och har nog kostat någon miljon och väl värt pengarna!

1962 byggdes väg 873 till Arvikas stadsgräns. Arvika kommun delfinansierade vägbygget dit ihop med Vägförvaltningen i Värmland. Vägbygget skulle inte sluta vid Rackenbadet, utan fortsätta rakt fram 1100 meter till Skotta. Dock var Gunnarskogs kommun lite fattiga och ansåg sig inte kunna delta i någon samfinansiering av vägen. Eftersom Gunnarskogs kommun gick upp i Arvika kommun ett tiotal år senare så hade dom skulderna då tagits över av Arvika.

Väglinjen stakades 1962 genom skog 1100 meter med järnrör i tangentpunkter och vinkelspetsar. (Numera med GPS behöver man inte staka alls, för grävmaskinen har GPS och en digitalterrängmodell, som han gräver i.)

Borde vara dags att bygga klart väg 873 från olycksdrabbade Rackenkurvan

Jan-Olov Newborg

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunDjur och naturEkonomiGunnarskogSkogSkulder