Hoppa till huvudinnehållet

Sjukhuset kämpar med elvatimmarsregeln: ”Stupar när folk blir sjuka”

Publicerad:
Reporter Sonya Cunningham Oldenvik
Sonya Cunningham Oldenvik
sonya.cunningham.oldenvik@arvikanyheter.se
Foto: Christer Wik

Sedan den 1 oktober ska alla anställda inom kommun och region vara lediga åtminstone elva timmar per dygn.

På sjukhuset i Arvika har implementeringen av regeln inte varit helt lätt.

– När folk är sjuka blir det likadant som innan, säger SSK Eva-Lena Axelsson, som är fackligt ombud.

Sverige har, efter många års dispens för vissa yrkesgrupper, fått order från EU att implementera de skyddsregler som finns om minsta dygnsvila i EU:s arbetstidsdirektiv. Från 1 oktober ska därför anställda inom region och kommun ha minst elva timmar ledig per dygn.

Men det är lättare sagt än gjort, och det finns ett visst missnöje bland personalen, menar Eva-Lena Axelsson.

Mindre valfrihet

– Tidigare har man kunnat lägga sitt schema så det passar en själv och familjen. Det har kanske inte alltid varit det bästa för hälsan, men man har iallafall fått ihop livspusslet. Jag tror flera känner att de fått mindre valfrihet.

Förr arbetade många varannan kväll och varannan morgon, så att man kunde vara ledig från eftermiddagen till och med efter lunch dagen därpå. Något som alltså inte är möjligt med de nya reglerna.

– Och i längden är det ju inte bra för hälsan att ha så kort tid mellan att du slutar på kvällen och ska upp på jobb igen tidigt på morgonen, säger Axelsson.

Eva-Lena Axelsson t v.
Eva-Lena Axelsson t v. Foto: Sonya Cunningham Oldenvik

Tvingas göra avbräck

Det är också en utmaning att faktiskt få regeln att fungera i praktiken. Sjuktalet bland personalen gör att det ofta inte finns något annat sätt att få verksamheten att fungera än att göra avbräck från elvatimmarsregeln.

Eva-Lena Axelsson:

– Ja, allt stupar när folk blir sjuka. Då blir det egentligen ingen skillnad i hur personalen jobbar, utan det ser ungefär likadant ut som tidigare. Därför behövs det en viss överanställning för att det ska gå ihop.

I grund och botten handlar det om brist på personal, menar hon.

– Vi behöver vara fler, och för att jobbet ska vara attraktivt måste man titta på arbetsmiljö och löner, det är där det landar - återigen.

”Finns åsikter från båda hållen”

Ann-Kristin Olsson är verksamhetschef på sjukhuset. Hon bekräftar svårigheterna med att få den nya regeln att fungera i praktiken.

– I lagt schema har vi lyckats ganska bra men när det uppstår vakanta pass samt vid sjukfrånvaro är det svårare att få till det.

Hon håller också med om att brist på personal är en stor del av problemet.

– Vi skulle behöva ha en större tillgång på vikarier än vi har idag och vara några fler i schemat för att ha en större flexibilitet.

Ann-Kristin Olsson, verksamhetschef vid sjukhuset i Arvika.
Ann-Kristin Olsson, verksamhetschef vid sjukhuset i Arvika. Foto: Kerstin Herö

Med tanke på regionens sparkrav - hur ser möjligheterna att få in mer personal ut?

– Vi måste göra en anställningsprövning för varje person som ska anställas, men hittills har vi fått godkänt och det ligger bland annat en annons ute för sjukskötersketjänster.

Hon tillägger:

– Regeln handlar ju i grunden om att värna om att den individuella medarbetaren har ett bra schema med tillräcklig vila. Sen innebär det vissa svårigheter för oss som arbetsgivare och begränsningar för medarbetaren så det finns helt klart åsikter om det från båda hållen. Men nu finns lagen och den ska vi följa så långt det är möjligt.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareArvikaBristerEULönerSjukfrånvaro

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.