Hoppa till huvudinnehållet

Polisens besked efter larmet om misstänkt hundmarodör i Stadsparken: ”Inga fler spår”

Publicerad:
I somras fick en hund sätta livet till efter en promenad i Stadsparken – där den fått i sig vad som misstänks vara föda preparerad med glas.
I somras fick en hund sätta livet till efter en promenad i Stadsparken – där den fått i sig vad som misstänks vara föda preparerad med glas. Foto: Linus Carle

I somras tvingades en hund avlivas efter en promenad i Stadsparken, där den fått i sig vad som misstänks vara någon form av föda preparerad med glas.

Sen dess har inga fler anmälningar om liknande händelser inrapporterats, meddelar Arvikapolisen.

Det var i juli månad i år som en anmälan om grov förgöring inkom till polisen.

Anmälde gjorde en hundägare i Arvika, som efter en promenad i Stadsparken tillsammans med sin hund, lade märke till att hundens mående försämrats avsevärt under kvällen.

Dagen därpå avled hunden – till följd av inre blödningar i magen.

Händelsen kom att rubriceras som grov förgöring, då hundägaren misstänker att någon uppsåtligen utplacerat föda preparerad med glas i Stadsparken – i syfte att skada hundar.

Polisen uppmanade därefter hundägare att vara uppmärksamma när de rastade sina hundar och välkomnade tips från allmänheten kring liknande händelser eller spår.

Även Arvika kommuns parkförvaltning meddelade att de höll extra koll i området.

Hund avled av inre blödningar efter promenad i Stadsparken – nu håller parkavdelningen kollHund avled efter promenad i Stadsparken – misstänks ha fått i sig föda preparerad med glas

Inga fler spår

Det har nu gått snart tre månader sen det inrapporterade fallet – och än har man inte fått in några fler anmälningar rörande liknande händelser.

Det uppger Arvikapolisen när AN nu förhör sig om senaste lägesbilden.

– Vi har varken fått in några fler anmälningar om liknande händelser eller fått någon uppföljning i fallet med hunden som tvingades avlivas, säger Carola Skanse, lokalpolischef i Arvika.

Ännu finns ingen misstänkt för det enskilda fallet.

Hunden Äxtra är glad att även fortsättningsvis kunna strosa runt obekymrat i Arvikas parker.
Hunden Äxtra är glad att även fortsättningsvis kunna strosa runt obekymrat i Arvikas parker. Foto: Tim Öberg

Artikeltaggar

ArvikaBrottBrott, lag och rättDjurDjur och naturDjurplågeriHusdjurStadsparken

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.