Hoppa till huvudinnehållet

Tung hemmaförlust – tränaren kritisk: ”Tjatat om att vi inte får fuska i något byte”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Dottevik åkte på tredje raka förlusten hemma mot Grums. Här syns Tuva Håkansson i närkamp med Grums Amelie Sundelin.
Dottevik åkte på tredje raka förlusten hemma mot Grums. Här syns Tuva Håkansson i närkamp med Grums Amelie Sundelin. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Dotteviks division 1-damer är inne i en tyngre period.

Under fredagskvällen kom tredje raka förlusten hemma mot Värmlandsrivalen Grums, med 3–6.

– Vi är ett lag och det räcker inte om sex, sju stycken gör det bra, säger tränaren Kalle Mossberg.

Det var en besviken hemmatränare efter matchen i Strandhallen.

– Grums kändes betydligt mer taggade än oss av nån konstig anledning. De var hetare än oss framför vår kasse, det var den allra största skillnaden, säger Kalle Mossberg.

Vad kan det bero på?

– Svårt att svara på, det får vi rannsaka oss själva om. Spelmässigt tycker jag första perioden var vår bästa, men vi släpper in alldeles för enkla mål – det är inte okej. De var betydligt effektivare än oss, så tråkigt är det.

Mossberg fortsätter:

– Jag är inte nöjd med matchens prestation – vi kan så mycket bättre. Sen får vi tillsammans ta tag i det och göra det bättre.

”Blir hårt straffade”

Gästerna tog ledningen knappt halvvägs in i första, vilket sedan utökades åtta minuter senare.

En blixtsnabb reducering från Josefine Holmqvist Göthberg, följt av kvittering via Hilda Anderssons klubba, gjorde dock att det var helt jämnt efter första.

Backen Rebecka Lindh gjorde målet som gav lite hopp inför tredje.
Backen Rebecka Lindh gjorde målet som gav lite hopp inför tredje. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

I andra svarade Grums för ett litet ryck och gick upp till 2–5, innan Rebecka Lindh kunde minimera skadan något fram till 3–5 inför tredje.

– Vi blir ju hårt straffade för att vi inte riktigt är där i alla lägen. Grums är effektiva, man måste göra jobbet i varje byte och varje situation. Grums gjorde det men inte vi.

Uppförsbackar

I båda perioderna hamnade västvärmländskorna alltså i tidig uppförsbacke.

– Vi har tjatat om att vi inte får fuska i något byte men ändå så händer det, suckar Mossberg.

Och närmare än så kom alltså inte Dottevik. Istället var det gästerna som utökade i början av slutperioden och kunde åka hem med tre poäng.

– Det var tråkigt. Många var besvikna efter matchen och många tror att de inte fick ut vad de själva ville. Det är bara att reflektera över matchen nu, prata som grupp och gå vidare.

Västvärmländskan Amanda Josefsson som spelade med Dottevik ifjol, här i närkamp med målskytten Josefine Holmqvist-Göthberg, svarade för tre assists i matchen.
Västvärmländskan Amanda Josefsson som spelade med Dottevik ifjol, här i närkamp med målskytten Josefine Holmqvist-Göthberg, svarade för tre assists i matchen. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Noterbart är att västvärmländskan Amanda Josefsson, som tillhörde Dottevik ifjol, svarade för tre målgivande passningar i matchen för sitt Grums.

”Inte måla fan på väggen”

Resultatet innebär att Dottevik, som har en uttalad målsättning om topp sex, återfinns långt ner i tabellen så här långt.

Men ingen anledning till oro ännu, slår tränaren fast:

– När jag tittade efter fjolåret, hur det såg ut efter fyra matcher, så hade vi sex poäng och nu har vi fyra – så skillnaden är inte jättestor. Så vi ska inte måla fan på väggen än, men vi kan inte slå oss till ro heller. Synd att vi inte kan stå upp bättre den här matchen bara.

Ny chans att visa sig från en bättre sida kommer snabbt, då laget har match igen redan på tisdag borta mot Sunnanå.

Artikeltaggar

ArvikaDivision 1 damer RegionDotteviks IFInnebandyKalle MossbergStrandhallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.