Hoppa till huvudinnehållet

Arvikas sanslösa facit – 23 (!) mål på tre dagar: ”Svårt att vara missnöjd”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Segertåget rullar vidare för Arvika IBF. De vann båda veckans matcher med förkrossande siffror och har en total målskillnad på hela 49–10. Arkivbild.
Segertåget rullar vidare för Arvika IBF. De vann båda veckans matcher med förkrossande siffror och har en total målskillnad på hela 49–10. Arkivbild. Foto: AN-arkiv

Att Arvika IBF är ett topplag i division 2 har redan blivit tydligt.

De två senaste matcherna har man svarat för smått osannolika 23–2 i målskillnad – efter rejäla storsegrar mot Grums och Filipstad.

– Det är svårt att vara missnöjd på de här två matcherna, säger tränaren Emil Sjöberg.

Fem matcher – fem vinster.

Så har det sett ut så här långt i herrtvåan för de serieledande västvärmlänningarna.

Men vad som sticker ut extra är den enorma målskillnaden i positiv bemärkelse, med 49 gjorda och endast tio insläppta.

Något som redan indikerar att AIBF lär ha med toppstriden att göra under säsongen – vilket går i linje med förväntningarna inför.

– Ja, det är klart, när vi släpper in två mål i snitt och gör många framåt, säger Arvikacoachen Emil Sjöberg och fortsätter:

– Men nu kommer ett tuffare spelschema där vi möter lag som kan vara med och hota om kvalplats, så det gäller att vi njuter nu ett tag men snabbt laddar om inför hemmamatchen mot Skoghall på fredag.

”Smålurig match”

I torsdagsmatchen hemma mot Grums var det rejäl klasskillnad. Något annat kan knappast slutsiffrorna 12–0, och en skottstatistik på hela 42–8, skvallra om.

– På förhand var det en smålurig match. Vi fick några skador mot Karlstad och vet att Grums har stört andra lag, men vi tänkte väl ändå att vi ska kunna ta dem hemma i sporthallen på mindre plan.

Redan efter den första perioden var ställningen 5–0, vilket dubblades på till 10–0 i andra.

– En väl genomförd match från start. När vi går upp till 3–0 börjar de försöka spela lite mer fysiskt och få stopp på oss – då är det uppförsbacke för Grums. Sen är det viktigt att få en bra start i andra, vilket vi också får då vi gör mål inom en minut.

Sjöberg fortsätter:

– Efter det är vi numret större och kan spela ut resten av matchen. Vi kan vila några tongivande spelare och lufta laget en del, så det var en väldigt bra match för mig som coach också. Laginsatsen är ju otroligt bra i och med att vi håller nollan.

Inte mycket att klaga på efter en sån match?

– Nej, när man får såna resultat är det svårt att hitta saker att jobba vidare på resultatmässigt. Sen finns det alltid saker spelmässigt som kan bli ännu bättre givetvis, men det är klart att det såg väldigt bra ut.

Västvärmlänningarna kunde rida vidare på den vågen snabbt. Ny match borta mot Filipstad väntade bara två dagar senare.

– Återigen har vi lite sjukdom och skador som stör, men vi kommer ut igen och spelar vårt spel som vi ska. De kommer inte åt oss och vi hittar kombinationer. Vi har såpass skickliga spelare så att vi skapar många lägen.

Toppar poängligan

Än en gång gick Arvika tidigt upp i en tremålsledning. Den här gången fick man dock inte hålla nollan, då hemmalaget reducerade

– Filipstad ska en eloge, de spelar fysiskt och gör det svårt för oss. Men när vi låter bollen gå och spelar i det tempot vi vill så hänger de inte riktigt med.

Johan Jonasson fortsätter ösa in mål och leverera poäng. Det blev totalt nio pinnar för honom i de två storsegrarna. Arkivbild.
Johan Jonasson fortsätter ösa in mål och leverera poäng. Det blev totalt nio pinnar för honom i de två storsegrarna. Arkivbild. Foto: Sakeus Berg

Poängen fördelades på många spelare i de båda matcherna.

Någon som ändå stack ut extra var Johan Jonasson, som svarade för nio (4+5) nya pinnar i storsegrarna och toppar poängligan på 16 (9+7) – två före lagkamraten Adam Kisterud.

– Vi vet om att vi har tre bra kedjor som kan producera, sen har vi ytterligare lite högre krav på förstakedjan. Johan har gjort sina poäng och är otroligt skicklig, så är det ju.

Någon annan spelare du vill lyfta efter de här två matcherna?

– Det är många. Men tar man matchen i dag (läs: lördag) så tycker jag att Simon Swanö gör en riktigt bra arbetsinsats, Jimmie Peeters är också väldigt bra. Under torsdagens match gör en sån som ”Henke” Lindh en väldigt bra arbetsinsats.

Inte alltför vanligt att vinna med tvåsiffrigt två matcher i rad på den här nivån?

– Visst är det så. Det tyder på att vi har duktiga spelare helt enkelt, så är det.

Målen mot Grums: Klas Taylor 3, Johan Jonasson 2, Viktor Ling 2, Oskar Sjöblom, Hugo Arvidsson, Robin Andersson, Daniel Aregarn, Henrik Lindh.

Målen mot Filipstad: Henrik Lindh 3, Klas Taylor 2, Johan Jonasson 2, Jimmie Peeters 2, Pontus Johansson, Adam Kisterud.

Artikeltaggar

Arvika IBFArvika SporthallDivision 2 Värmland HerrEmil SjöbergFilipstadInnebandy

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.