Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnor och elittränare gästar stor fotbollsträff i Arvika: ”Det finns något för alla”

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Richard Morero, Värmlands Fotbollsförbund och Thomas Andersson, hotellchef Scandic Arvika jobbar med arrangemanget.
Richard Morero, Värmlands Fotbollsförbund och Thomas Andersson, hotellchef Scandic Arvika jobbar med arrangemanget. Foto: Kristina Green

Första helgen i december har Värmlands Fotbollsförbund och RF-Sisu premiär för, Träffpunkt fotboll i Värmland, som är förlagt till Arvika.

– Det kommer att bli två dagar med seminarier, med nyttig kunskap för ledare och föreningar, men också härlig samvaro med stor festlighet på kvällen, säger Richard Morero, Värmlands FF.

Arrangemanget, som går av stapeln månadsskiftet november-december, är det första stora upplägget i sitt slag för tränare, ledare och föreningar i Värmland.

Valet på Arvika som plats för Träffpunkt fotboll i Värmland var enkelt.

– Det fanns flera orter som var intresserade, bland andra Sunne och Karlstad. Men där sker redan mycket. Arvika kan ha större arrangemang, det vill vi visa. Vi har lokaler samt boende och vi har järnvägsstationen mitt vid torget, vilket gör det enkelt att åka hit, det är något vi puffar för. Det är bara någon minuts gångväg upp till Sporthallen och sedan tillbaka till hotellen, säger Richard Morero och samarbetspartnern Thomas Andersson, Scandic.

Arrangemanget kan ha flera hundra deltagare, men antalet middagsgäster är begränsat till 180 gäster.

– Just nu är det omkring 90 deltagare som är anmälda, säger duon som även välkomnar andra idrotter till föreläsningarna.

– Vi stänger inte dörren för någon förening, där kan till exempel vilken styrelse som helst få användning av den information som ges under helgen.

Viktig fortbildning

I fokus ligger kunskap.

– Det krävs mycket för att vara ledare i dag, inte alla tänker på att det är en ideell uppgift. Man går direkt från jobbet, byter om, träffar sitt lag och börjar med träningen. I dag ställer också föräldrar högre krav på ledarna än tidigare.

22 olika seminarier

Under två dagar hålls inte mindre än 22 olika seminarier som är förlagda med olika spår för att passa en bred publik.

Tobias Solberg, allsvensk tränare i Degerfors IF, är en av alla namnkunniga tränare och instruktörer som gästar Arvika.
Tobias Solberg, allsvensk tränare i Degerfors IF, är en av alla namnkunniga tränare och instruktörer som gästar Arvika. Foto: EMMA WALLSKOG

– Vi kör med tre linjer så att det passar olika positioner i föreningen. Det kan vara så att tränaren vill vara med och till exempel lyssna på punkterna, matchanalys, maximera era fasta situationer, fotbollsfys eller att leda barn med särskilda behov. Medan en styrelse kanske istället väljer seminariet, Att jobba för att stärka sitt varumärke, Skapa framgångsrika arrangemang eller hur man kan jobba för att få en mer jämställd styrelse, säger Morero.

Meriterade föreläsare

Det är inte vilka namn som helst som står på föreläsningslistan. Degerfors huvudtränare Tobias Solberg och Andreas Holmberg medverkar. Med är också Bosse Andersson, Djurgårdens IF, Stefan Larsson, VD för Färjestads BK och välmeriterade fystränaren Jimmy Högberg som verkar på landslagsnivå med flera namnkunniga profiler.

På fredag kväll är det fotbollsfest med middag, prisutdelningar och underhållning.

– Där ges möjlighet till erfarenhetsutbyte och kanske ha en namnkunnig föreläsare till bordet, vilket inte är var dag, säger Richard.

Anders Svensson och Lotta Schelin är avslutningen på arrangemanget och kommer i samband med det att intervjuas om sina karriärer och hur det är att leva ut sin dröm som proffs.

Femfaldiga Diamantbollvinnaren Lotta Schelin kommer till Arvika.
Femfaldiga Diamantbollvinnaren Lotta Schelin kommer till Arvika. Foto: Fredrik Persson / TT
FALKENBERG 20170708Mexicos Nayeli Rangel (tv) och Sveriges Lotta Schelin under lördagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Mexico på Falkenberg Arena.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / kod 9200
FALKENBERG 20170708Mexicos Nayeli Rangel (tv) och Sveriges Lotta Schelin under lördagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Mexico på Falkenberg Arena.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / kod 9200 Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Artikeltaggar

ArvikaBosse AnderssonDegerfors IF HerrDjurgårdens IFFotbollFärjestad BK HerrIK Arvika FotbollLotta SchelinPatrik WernerPrisutdelningarRichard MoreroScandicScandic ArvikaSportStyrelserSunneVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.