Hoppa till huvudinnehållet

Glasbitar hittades i förskolans fiskgratäng

Publicerad:
Reporter Oskar Sandström
Oskar Sandström
oskar.sandstrom@nwt.se
Två glasbitar hittades i förskolans mat, men upptäcktes i tid av personalen innan barnen fått smaka av maten. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Två glasbitar hittades i förskolans mat, men upptäcktes i tid av personalen innan barnen fått smaka av maten. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Gorm Kallestad

Under tisdagen hittade personalen två glasbitar som hamnat i en av förskolans lunchkantiner. Nu utreder kostenheten i Arvika kommun var glaset kan ha kommit ifrån, men det finns misstankar.

Strax efter lunch på tisdagen så meddelades alla vårdnadshavare till barn på Lönneberga förskola om vad som hänt. Personal hade hittat två glasbitar i en av kantinerna med dagens lunch, fiskarens festgratäng med kokt potatis, grönsaker och råkost. Men det upptäcktes i tid och inget barn fick i sig glas.

– Vi hade uppmärksam personal som agerade snabbt för att få ut information till alla berörda, säger rektor Sara Nilsson.

Kostenheten utreder nu var glaset kan ha kommit ifrån. Hypotesen är inte att något livsmedel skulle varit kontaminerat, utan att det kan ha kommit från de värmevagnar som används för att köra ut maten från tillagningsköket till förskolan.

Är det här något som har hänt tidigare?

– Nej, aldrig.

Artikeltaggar

Arvika kommunArvika kommunGrönsakerMat och dryck

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.