Hoppa till huvudinnehållet

Cina från Glava om jakten på strutsbonden i tv: ”Vill inte ha någon som luktar koskit”

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Några av de deltagande singlarna i ”Bonde söker fru”. Cina Bartok, till höger, från Glava är en av de som söker kärleken i tv-programmet.
Några av de deltagande singlarna i ”Bonde söker fru”. Cina Bartok, till höger, från Glava är en av de som söker kärleken i tv-programmet. Foto: TV4

Cina Bartok i Glava medverkar i årets säsong av det jordnära dejtingprogrammet ”Bonde söker fru”.

Hon beskriver sig som lite kaxig och letar efter en genuin och händelserik romans.

TV4:s långkörare ”Bonde söker fru” är i full gång igen. Bland de medverkande finns Cina Bartok från Glava som har fäst ögonen på strutsbonden Michael Klingstedt.

– Jag vill ha mer go i mitt liv, berättar Cina Bartok strax innan hon beger sig de tre bilminuterna det tar att åka till macken i värmländska Glava där hon jobbar.

– Därför träffar jag gärna yngre människor, folk som vill leva livet. Man behöver inte vara gammal bara för att man uppnått en viss ålder om du förstår vad jag menar.

Cina Bartok är 56, strutsbonden ett år äldre.

– Jag gillade att han var just strutsbonde och inte hade en massa kor. Jag är ju stockholmare från början och vill inte ha någon kobonde som luktar koskit! Strutsfarm kändes bättre.

Hon skrattar gott och berättar att hon lämnade Stockholm för Göteborg och har efter några omvägar här och var hamnat i Värmland för andra gången. Kärleken har ofta styrt hennes steg i livet.

– Jag är inte rädd för kärleken, har jag hittat den har jag flyttat med den tills det har tagit slut. I Glava känner jag mig hemma, alla känner mig och jag känner alla. Det går inte att ha det bättre. Det finns kärlek här på bygden, men många av de som bor på landet traskar mest omkring – det händer ingenting! Jag vill göra utflykter och se till att livet är något kul!

Cina Bartok på macken i Glava där hon arbetar.
Cina Bartok på macken i Glava där hon arbetar. Foto: Privat

Fjärde kändisen från Glava

När hon sökte till programmet uppmanades hon skriva ett brev där hon presenterade sig.

– Då var jag lite kaxig, berättar Cina Bartok med glimten i ögat.

– Jag skrev att Glava är känt för rallyföraren Kenny Bräck och för festfixaren Johan Petré samt vår försvarsminister Pål Jonson. Och den fjärde kändisen från Glava är jag – Cina på macken! Och det gick ju hem.

Hennes medverkan är inspelad och klar, de första avsnitten spelades in i juni. Men hon är mån om att hålla allt som hänt hemligt.

– Under inspelningarna kände jag att det vara bara att köra, det fick bära eller brista. Det var speciellt att se första avsnittet, men jag bjuder gärna på mig själv. Det som visades i avsnittet är jag i ett nötskal. Det är klockrent jag som person.

– Jag är så fruktansvärt ärlig som person. Jag skulle aldrig spela en roll i sådana här sammanhang. Jag är den jag är.

Det andra avsnittet av ”Bonde söker fru” sänds i TV4 på onsdag.

Artikeltaggar

Bonde söker fruGlavaGöteborgKenny BräckKändisarKärlekMänskligtNöje/KulturPål JonsonTVTV-serierTV4Värmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.