Hoppa till huvudinnehållet

MÂRTEN 2023: Allt från folkfesten på ett ställe – läs ikapp här!

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Vimmelbild från i lördags.
Vimmelbild från i lördags. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Inte hunnit tröttna på mârten?

Bra.

Årets upplaga må vara passerad, men mycket av vår mârtensbevakning går lika bra att läsa i efterhand.

Här samlar vi alla artiklar.

Arvikamârten 2023 var den 174:e i ordningen. Arvika Nyheter har grävt i arkivet i jakt på svar om hur allting startade och på vilket sätt den traditionstyngda helgen förändrats genom åren. Läs här!

Mârten genom tiderna: Snart 200 år av konfetti, sprit och krimskrams

När tivolit rullat in i stan kollade vi läget med de rutinerade tivolidirektörerna Back och Bergström. Båda föddes in i det kringflackande jobbet och berättar om den speciella livsstilen, relationen till Arvika – och vad som egentligen hände med karusellklasikern Tagada. Läs här!

AN:s chefredaktör Thomas Tynander gjorde som nyinflyttad till Arvika sitt första mârten i vuxen ålder. Runt fenomenet skrev han både en och två krönikor.

Mârten - en fantastisk lägereldHur ser framtidens mârten ut?

AN hade både reportrar och vimmelfotograf ute i lördagens folkhav. Kanske ser du dig själv, eller någon du känner, på bild i någon av våra artiklar?

Kolla här, här och här!

Läs också

Mârten brukar också innebära en del att göra för polisen. I år var inget undantag. Att hantera fanns bland annat ett storbråk och omkring 30 böter för högspelande musik. Här ger helgens insatsledare Joakim Christiansen hela bilden.

Polishelgen: Skrev drygt trettio böter - men mindre fylla än vanligt

Läs ännu mer om mârten:

Läs också

Artikeltaggar

ArvikaArvika NyheterArvikamârtenArvikamârten 2023BöterFritid och livsstilLivsstil

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.