Hoppa till huvudinnehållet

Förlust i sudden efter stark kämpainsats: ”Det var tungt”

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Malin Skeppstedt blev så när matchvinnare för Dottevik men Hagfors lyckades kvittera med 32 sekunder kvar att spela – och tog sedan även bonuspoängen.
Malin Skeppstedt blev så när matchvinnare för Dottevik men Hagfors lyckades kvittera med 32 sekunder kvar att spela – och tog sedan även bonuspoängen.

Med tunn trupp och spel borta mot Hagfors krigade Dotteviks damer i 60 minuter innan de nådde ett 4-4 resultat och en utmanande sudden death – där hemmalaget tog hand om bonuspoängen.

– Det var tungt att släppa sista bollen, säger tränaren Kalle Mossberg.

Trots två sena återbud till matchen i Hagfors gick Dotteviks damer in med starkt självförtroende och skapade flera målchanser direkt från start.

Efter 24 sekunder satte Josefine Holmqvist-Göthberg första målet, assisterad av Ellen Stennrick.

– Vi spelade bra och det kändes skönt att vi gick direkt till ledning, säger Mossberg.

Ville mera

När Hagfors kvitterade till 1-1 några minuter senare tändes gnistan ytterligare hos Dottevik som ville mera. Det visade sig genom att Josefine Holmqvist-Göthberg gjorde 1-2, assisterad av Alma Mossberg och 1-3 målet som sattes fint 40 sekunder före periodslut via Rebecka Lindh.

Till andra gick Dottevik in med ytterligare en spelare kort.

– Det var en av våra spelare som blev tacklad över sargen och fick en skada. Vi fick rodda om lite i femmorna för att hantera det.

Dottevik svarade på Hagfors kontringar och målvakten Maja Pettersson gjorde bra ifrån sig i målet men framåt var det svårare att få till det. Matchen svängde genom att Hagfors, med flera skott mot mål satte sina lägen och gjorde periodens två enda mål.

Mål av Malin

Med 3-3 inför sista stod båda lagen på tå för att plocka hem poängen. Dottevik missade ett strafftillfälle några minuter in i perioden men bara några minuter senare säkrade ändå Malin Skeppstedt 3-4 målet.

I sin jakt på kvittering plockade så hemmalaget ut sin målvakt med två minuter kvar och med 32 sekunder kvar att spela fick man utdelning och kvitterade till 4-4.

Stärkta av det lyckades man också få in en ett segermål dryga tre minuter in i förlängningen.

Gav inte upp

– Det är klart att det är tungt att släppa den bollen. Men tjejerna har krigat och varit grymma matchen igenom! Det är kul att se att vi inte ger upp oavsett situation. Nu släpper vi matchen och ser fram mot Grums hemma på fredag, säger Kalle Mossberg.

Artikeltaggar

Alma MossbergDivision 1 Region SvealandDotteviks IFHagforsInnebandyKalle MossbergMaja Pettersson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.