Hoppa till huvudinnehållet

Ett år efter ”Lyxfällan”-inspelningen – här är Louise nya liv: ”Väldigt stolt”

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
60 300 kronor varje månad. Det var det blytunga beskedet till Louise Henriksson i ”Lyxfällan”. Nu har 24-åringen från Arvika börjat beta av jätteskulden.
60 300 kronor varje månad. Det var det blytunga beskedet till Louise Henriksson i ”Lyxfällan”. Nu har 24-åringen från Arvika börjat beta av jätteskulden. Foto: Privat

Programmet har nyss sänts, men ”Lyxfällan”-avsnittet med Louise Henriksson spelades in för ett år sen.

Därefter har mycket förändrats.

– I dag mår jag jättebra, säger Arvikabon.

På tisdagskvällen fick TV3-tittaren stifta bekantskap med 24-åriga Arvikabon Louise Henriksson.

”Lyxfällan”-deltagarens skuldberg var drygt 600 000 kronor stort och hon lämnades inte med någon omedelbar ljusning i sikte.

Nu, ett år efter inspelning, har en hel del hänt. Och det i positiv riktning.

Louise är fastanställd som nattarbetare inom vården och jobbar dessutom en hel del extra via bemanningscentralen. Så har hon haft det i snart ett år.

”Lyxfällan”-aktuella Louise, 24, om tuffa tonåren: ”Utkastad hemifrån”

Hon har fortsatt hålla sig undan från kronofogden. Pengarna hon tjänar är större nu.

– Månaden efter inspelningen var jobbig, då jobbade jag halvtid i mataffär och fick inte ut så bra. När jag bytte jobb blev det bättre. Jag jobbar så mycket jag kan för att beta av allt så fort som möjligt och har blivit av med en del skulder. Väldigt skönt.

Av skulderna har snart en sjättedel kapats av.

– Jag räknade på det häromdagen och har betalat in 97 000 hittills, så jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv.

”Det var hemskt”

Louise vill lyfta att delen där hon berättade om tonåren och familjerelationerna framställdes som missvisande.

– Jag blev utslängd hemifrån för att jag var jobbig. Jag rymde ofta till min syster och det tyckte väl inte pappa om. Jag fick ett sms från pappas fru om att mina kläder låg i sopsäckar på gräsmattan och att det bara var att hämta, sa hon i avsnittet.

Fortsättningen klipptes bort.

– Jag sa också att jag, min pappa och hans fru har en jättefin relation i dag och den värdesätter jag otroligt mycket. Det var synd att de inte tog med det. Min ekonomi handlar inte om min barndom och hur det var när jag växte upp. Här har jag försatt mig själv.

Vad tar du annars med dig efter att ha medverkat i programmet?

– Absolut att man inte kan ta nya lån för att betala av lån, det var dumt. Och att se sig själv på tv, särskilt höra sin egen röst, var hemskt.

Har du sett om det?

– Ja, några gånger för att kolla tillbaka på hur mycket som hänt under året. Jag är tacksam över att jag fick och tog hjälpen. Det var väldigt jobbigt innan, men i dag mår jag jättebra.

Programmet finns att se på Viaplay och Pluto TV.

Artikeltaggar

ArvikaLyxfällanLånSkulderTV

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.