Hoppa till huvudinnehållet

Personal skrek på och höll fast brukare: ”Provocerade fram kraftig reaktion”

Publicerad:
En kommunanställd i Arvika tilldelas en skriftlig varning efter att ha misskött sig i kontakten med brukare vid flera tillfällen.
En kommunanställd i Arvika tilldelas en skriftlig varning efter att ha misskött sig i kontakten med brukare vid flera tillfällen. Foto: HP Skoglund

En anställd inom Arvika kommuns vård- och omsorgsverksamhet varnas av arbetsgivaren.Medarbetaren ska bland annat ha skrikit på brukare vid flera tillfällen.

Efter ett antal incidenter under sommaren varnas nu en person av sin arbetsgivare Arvika kommun.

Det är i sitt arbete inom vård och omsorg som medarbetaren anses ha brustit i bemötandet mot brukare. Detta på olika sätt och under flera arbetspass.

Bland annat har personen flera gånger skrikit på och en gång hållit fast brukare. Den senare händelsen ”skapade en situation som provocerade fram en kraftig reaktion hos brukaren”, skriver kommunen i en skriftlig varning till den anställda.

Vid ett annat tillfälle har personen inlett en diskussion med en brukare – och därefter lämnat rummet utan att lyssna in motparten. Något som ”skapat oro ovisshet” hos brukaren, skriver kommunen i varningen.

Medarbetaren varnas nu alltså för fel och försummelse i tjänsten. Hen har informerats om att ytterligare brott mot anställningsavtalet kan leda till uppsägning.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareArvika kommunOmsorgUppsägningarVårdVård och omsorg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.