Hoppa till huvudinnehållet

Möter tidigare lagkamraten – för första gången i elitserien: ”Försöka dänga honom”

Publicerad:
Tidigare Jössespelaren Mattias Nilsson hjälpte Säfflelaget BK Tegnér upp i elitserien förra säsongen. I seriepremiären, som slutade med förlust, gjorde han näst mest poäng för hemmalaget.
Tidigare Jössespelaren Mattias Nilsson hjälpte Säfflelaget BK Tegnér upp i elitserien förra säsongen. I seriepremiären, som slutade med förlust, gjorde han näst mest poäng för hemmalaget. Foto: Roger Pettersson

De var länge lagkamrater i BK Jösse men ställs nu mot varandra i elitserien för första gången.

Mattias Nilsson i nykomlingen BK Tegnér – mot Markus Janssons regerande mästarlag Team Pergamon.

En utmaning som heter duga väntar nykomlingen BK Tegnér Säffle under mârtenslördagen.

Först tar man sig an Team Alingsås, för att sedan möta regerande svenska mästarlaget Team Pergamon i Göteborg.

– Det är ingen lätt uppgift att försöka vinna där. Bland de svåraste bortasvängarna på hela säsongen, säger Mattias Nilsson.

Mattias och Mattias mitt i kvaldramat: ”Det var nästan kört”

Han hjälpte tillsammans med, bland annat, Mattias Flodberg – mångårige radarpartnern i BK Jösse under ett flertal elitseriesäsonger – värmlänningarna att ta sig upp i finrummet under fjolåret.

Ingen brödrakamp

Nu blir det alltså ett västvärmländskt möte med Markus Jansson – som var med och tog SM-guld med just Pergamon i våras.

Markus svensk mästare efter finaldrama: ”Det var kämpigt”

De tidigare lagkamraterna har aldrig stått på varsin sida i elitserien tidigare.

– Det ska bli roligt att möta honom – vi får väl försöka dänga honom. Nu kan inte Mattias (Flodberg) följa med dock, så det blir ingen brödrakamp där tyvärr.

Vad kommer krävas för att kunna störa dem?

– Vi är ju underdogs, men det är om alla har en riktigt bra dag och de har en lite sämre dag. När vi var i Jösse lyckades vi slå dom – så det går ju.

Markus Jansson återfinns sedan förra säsongen i regerande svenska mästarklubben Team Pergamon.
Markus Jansson återfinns sedan förra säsongen i regerande svenska mästarklubben Team Pergamon. Foto: SBF

Alingsås?

– Också ett väldigt starkt hemmalag, det är världsstjärnor i det laget också. Enda positiva är att det är i början av säsongen och att de kanske inte har hunnit spela in sig ordentligt än.

Vem kamperar du ihop med nu när inte Mattias är med nu då?

– Det vet jag faktiskt inte. Det ska bli spännande att se vem det blir, de har tagit ut laget men vi vet inte vilka paren blir än.

”Förstörde vår spelplan”

I seriepremiären blev det förlust med hela 4–16 hemma mot IKW/Köping.

– Det var väl ingen höjdare så. Jag vet inte vad det var, vi hade ingen bra dag. Vi kanske var lite nervösa, de förstörde vår spelplan, de stod till höger om oss med uretanklot och förstörde banan.

Nilsson fortsätter:

– Det märkte vi rätt tidigt, men vi var lite sena med att följa efter. Då vet vi hur vi ska göra framöver i alla fall.

”Gjort i alla tider”

Mattias spelade ihop med just namnen och mångårige Jössekollegan Flodberg – vilket knappast fick någon att höja på ögonbrynen.

– Det har vi ju gjort i alla tider, det gjorde vi till 90 procent i Jösse också. Vi skulle väl ha tagit någon mer poäng egentligen.

De fixade i vilket fall Tegnérs enda poäng i första serien, som slutade 1–4. Andra serien vanns med 3–2, men sedan var det gästerna för hela slanten.

”En liten nytändning”

Individuellt sett var Nilsson näst bäst i hemmalaget med sina 825 kägelpoäng, strax bakom Robin Sundfelts 829. Trea var Flodberg på 806.

När Jösse inte längre hade ett lag på hög nivå löste det sig ändå på ett bra sätt.

– Det var kul att vara med och föra upp dom till elitserien, det blev en liten nytändning. Nu gäller det att bara försöka hänga kvar – det är det svåraste första året.

Vad tror du om chanserna till det?

– Har vi bästa laget varje match så går det, men det gäller att alla har en bra dag också. Att försöka vinna alla hemmamatcher är prio, allt annat är mest bonus.

Artikeltaggar

ArvikaBK Tegnér SäffleBowlingElitserien i bowlingGöteborgMarkus JanssonMattias FlodbergMattias NilssonSäffleTeam AlingsåsTeam Pergamon

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.