Hoppa till huvudinnehållet

Edaklassikern Valters run of hope kom till Arvika

Publicerad:
Hailey Karlsson, Anne-Berit Nybakk, Lova Danielsson och hunden Loke siktade på den 3 kilometer långa banan.
Hailey Karlsson, Anne-Berit Nybakk, Lova Danielsson och hunden Loke siktade på den 3 kilometer långa banan. Foto: Sofie Borg

I lördags var det premiär för Edaklassikern Valters run of hope i Arvika. Initiativtagaren Ann-Louise Nybakk måttade den här gången ut en slinga på Viks idrottsplats istället för på Valfjället.

– Det har varit förfrågningar om att ha det i Arvika, säger hon.

Motionsloppet Valters run of hope som samlar in pengar till Barncancerfonden har arrangerats i fem år på Valfjället i Eda. I lördags var det dock premiär för loppet i Arvika.

– Det har kommit in förfrågningar. Banan på Valfjället är ganska tuff, säger Ann-Louise Nybakk.

Loppet i Eda har blivit något av en klassiker och samlat in mycket pengar. Rekordet är från 2019 då loppet samlade in 112 000 kronor. I år har dock lågkonjunkturen gjort att flera sponsorer fått dra sig ur.

Ulrika Olsson och hunden Rally tog en 6 kilometer lång tur. Rally hade dock lätt kunnat ta en tur till om han själv fått välja.
Ulrika Olsson och hunden Rally tog en 6 kilometer lång tur. Rally hade dock lätt kunnat ta en tur till om han själv fått välja. Foto: Sofie Borg

– Det får man ju respektera, det är tufft för alla just nu, säger Ann-Louise Nybakk.

– Men jag har alltid ett mål på 50 000, allt över dte är bonus.

Två banor fanns uppmätta på Vik för deltagarna, en på 800 meter för barnen och en på 3 kilometer.

– Men den kan man ju springa hur många varv man vill på, säger Ann-Louise Nybakk.

På plats under dagen fanns också organisationen Ge blod som ville värva blodgivare.

– Vi tänkte att det skulle vara ett bra ställe att få tag på starka, friska människor som vill ge blod, säger Kristina Haglund och skrattar.

– Det var passande med det här evenemanget. Cancersjuka är ju våra största kunder.

Det här var inte sista gången Valters run of hope arrangerades i Arvika, Ann-Louise Nybakk lovar att komma tillbaka nästa år.

Artikeltaggar

ArvikaBarncancerfondenEdaEdaklassikernHusdjurIdrottsplatsMotion och hälsaPremiärerValfjället

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.