Hoppa till huvudinnehållet

Storseger i hemmapremiären: ”Vi ska vara starka i hemmamatcherna”

Publicerad:
Arvika släppte in två mål från Billingsfors i lördagens hemmapremiär.
Arvika släppte in två mål från Billingsfors i lördagens hemmapremiär. Foto: Sakeus Berg

Arvika Innebandy vann 13-2 mot Billingsfors i lördagens hemmapremiär i sporthallen. Därmed åker de upp på första plats i division II-tabellen.

Arvika inledde matchen med 1-0 av Pontus Johansson efter tre minuter. I 16:e minuten kom sedan 2-0-målet av Robin Andersson.

Andra perioden bjöd på mer motstånd från Billingsfors, som reducerade två gånger, men med totalt sju mål var det ändå Arvika som vann perioden med 9-2.

Tredje perioden fortsatte bra för Arvika, som lyckades få in ytterligare fyra mål, varav ett i sista minuten, innan matchen slutade 13-2.

Arvikatränaren Emil Sjöberg konstaterar att man hade en dipp i andra perioden där man släppte in ett enkelt mål, men han påpekar att man ändå är bättre än Billingsfors.

– Vi visste på förhand att Billingsfors är ett lag som vi ska ha bakom oss i tabellen, men det är alltid svårt när det är första hemmamatchen och man vill väldigt mycket. Egentligen bör vi göra ett par mål till, men vi var mycket bättre idag, säger han.

Johan Jonasson gjorde tre mål för Arvika.
Johan Jonasson gjorde tre mål för Arvika. Foto: Sakeus Berg

Första hemmamatchen

Emil Sjöberg berättar att man pratat specifikt om att göra bra hemmamatcher under säsongen.

– Det är en ganska liten plan i sporthallen, och många lag tycker inte att det är roligt att spela här. Det vill vi väldigt gärna utnyttja. Vi ska vara starka i hemmamatcherna, och det visar vi idag tycker jag. Det är alltid kul att vinna, speciellt på hemmaplan.

Sjöberg tycker att många spelade bra i matchen, men lyfter särskilt fram tremålsskytten Robin Andersson.

– Han gör en jättebra match idag tycker jag. Han är med och bidrar med lugn på sidan av plan och är jätteduktig offensivt. Han får extra beröm idag.

”Vi har ett gött gäng”

Robin Andersson framhåller att Billingsfors utgör ett motstånd som man vet att man ska vinna över.

– Det är lite svårt att hålla allting uppe hela matchen. Ibland följer vi med i deras tempo, men jag tycker att vi är starka och kommer tillbaka hela tiden, och fortsätter leverera vårt spel, säger han.

Robin Andersson fick extra beröm efter lördagens match.
Robin Andersson fick extra beröm efter lördagens match. Foto: Sakeus Berg

Lördagens match visar att man har mycket att bygga vidare på, tycker han.

– Vi har ett gött gäng som vi har byggt på. Jag får ge cred till de som byggt på det här för att få en så bra grupp. Vi har positioner på alla ställen och vi har många ledare i laget som har olika roller. Spelar vi som vi gjorde mot Karlskoga förra matchen och som vi gör nu, och håller uppe vårt spel, så tror jag att det kommer vara kul att vara i Sporthallen och kolla på matcherna.

Mål för Arvika: Johan Jonasson 3, Robin Andersson 3, Henrik Lindh 2, Pontus Johansson, Jimmie Peeters, Fredrik Sjöberg, Viktor Ling, Adam Kisterud.

Artikeltaggar

Emil SjöbergInnebandyRobin AnderssonSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.