Hoppa till huvudinnehållet

Eda tappade den vinnande känslan: ”Ett horribelt mål”

Publicerad:
Lina Ahlberg svarade för ett av Edas mål i bortamatchen mot Hallsberg.
Lina Ahlberg svarade för ett av Edas mål i bortamatchen mot Hallsberg. Foto: AN-arkiv

Edas har gått som tåget här under hösten, med fyra segrar i rad – vilket inkluderar tre mot damtvåans absoluta toppskikt.

I lördags landade dock västvärmländskorna med en duns borta mot Hallsberg.

– Det blev en tung och jobbig förlust, summerar Edatränaren Michael Remnevik.

Han var dock inte helt överraskad över att det skulle bli en jobbig afton, även om man ställdes mot ett lag på den nedre halvan.

– Vi visste sedan i våras att det är ett svårspelat lag som passar oss rätt dåligt. Vi spelar ofta bra mot, så att säga, bra lag, men vi måste också klara av att hantera de här lagen som inte bjuder på så mycket. Hallsberg gör det bra utifrån sina förutsättningar och vi måste lära oss att hantera det på ett bättre sätt.

Tidig ledning

Trots att hemmalaget byggde skyttegravar så kunde Eda ändå ta ledningen, genom Julia Martinsson, redan i den fjärde matchminuten.

Något som ofta är guld värt mot lag som ligger lågt. Här fick dock inte Eda möjligheten att dra någon nytta av det då kvitteringen kom i stort sett omgående.

– Vi tar ledningen och får en god känsla men sedan får de ett helt horribelt mål. Domaren var nog den ende på hela arenan som tyckte det var mål. ”Corre”, (Edas målvakt Cornelia Room), hade bollen i skopan men de lyckades gräva ut den och han hittade något sätt för att godkänna det.

Avgörande

Ett mål som skulle visa sig vara rätt avgörande.

– De får energi av det och vi tappar tyvärr lite fokus och fokuserar på fel saker. Vi klarar inte att resa oss efter det.

Hemmalaget gjorde sedan 2-1, 3-1 och 4-1.

– De har offensiv speed och fysisk närvaro. De lyfter på sina starka forwards och spelar väldigt rakt och snabbt i djupled.

Många läropengar

– Vi försöker väl nollställa i paus, hitta energi, och vi startar andra bra och parkerar spelet på rätt planhalva men vi är inte nog aggressiva när möjligheterna ges. Samtidigt gör de det bra och vi måste lära oss. Det är många läropengar i den här matchen.

Lina Ahlberg ombesörjde en reducering till 4-2 med 20 minuter kvar fast det ändrade inte momentum i matchen.

– Det kändes aldrig som att vi var riktigt nära om jag ska vara ärlig.

Artikeltaggar

Division 2 Västra Svealand, damerEda IFFotbollHallsbergJulia MartinssonLina AhlbergMichael Remnevik

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.