Hoppa till huvudinnehållet

Dottevik föll tungt i hemmapremiären: ”Vi kom inte upp i vår nivå”

Publicerad:
Alma Mossberg och hennes Dottevik fick slita i hemmapremiären mot Skälby.
Alma Mossberg och hennes Dottevik fick slita i hemmapremiären mot Skälby. Foto: Sakeus Berg

Dotteviks innebandydamer föll med 2-9 i söndagens hemmapremiär i division I i Strandhallen. Men de har mer att ge, konstaterar Dotteviks tränare Kalle Mossberg.

– Om allt stämmer så är vi betydligt bättre än såhär, säger han

De västvärmländska damerna fick det tufft redan i första perioden. Skälby inledde med 1-0 i tredje minuten, och följde upp med 2-0 kort därefter.

Mot slutet av perioden stod det fortfarande 2-0, men med 50 sekunder kvar fick Skälby in 3-0, och bara 20 sekunder senare kom 4-0-målet som satte punkt för första perioden.

Den andra perioden fortsatte gå dåligt för Dottevik. Först kom 5-0 i sjätte minuten, och sedan tre successiva mål i 14:e, 15:e och 16:e minuten. Men i 19:e minuten kom Dotteviks första mål, 8-1 genom Julia Möörk-Andersson, som också avslutade perioden.

Drygt tre minuter in i sista perioden gjorde Alma Mossberg Dotteviks andra mål. Men i 16:e minuten reducerade Skälby till 9-2, en ställning som förblev fram till slutsignalen.

”De tar tillvara på varje misstag”

Julia Möörk-Andersson, som förutom att göra ett mål för Dottevik även utsågs till matchens lirare, tycker trots det tråkiga resultatet inte att man är utspelade av Skälby.

– Det tycker jag inte vi är. De tar tillvara på varje misstag vi gör. Om vi tappar bollen så är de där, förklarar hon.

Att förlora hemmapremiären är tråkigt, medger hon.

– Vi vill ju gå ut och vinna varje match. Men vi får ta den här kvällen nu och sedan blir det en ny vecka med nya matcher.

Dotteviks tränare Kalle Mossberg är inte nöjd med resultatet.

– Vi var inte riktigt där tycker jag, vi släpper för mycket enkelt bakåt. Vi har pratat mycket om att vi måste vara noggranna i allt vi gör. Det är vi kanske riktigt idag.

”Vi kom inte upp i vår nivå”

Samtidigt menar han att man möter ett bra motstånd.

– Vi får inte sticka under stolen med att vi möter ett bra Skälby. De har mer folk att ta i Västeråstrakten och de är duktiga. De gör det bra, och vi kom inte upp i vår nivå. Vi har mer att plocka fram, säger han.

Julia Möörk-Andersson gjorde Dotteviks första mål.
Julia Möörk-Andersson gjorde Dotteviks första mål. Foto: Sakeus Berg

Nu ska Dottevik analysera resultatet.

– Vi får fundera på prestationen och plocka fram det vi gör bra. För vi gör en hel del bra grejer också, säger Kalle Mossberg.

– Ibland sitter inte allt. Det är tråkigt, avslutar Julia Möörk-Andersson.

Artikeltaggar

Dotteviks IFInnebandyKalle MossbergStrandhallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.